Enguany el Pop al Carrer que compleix onze edicions, passa a ser Desllunat. Sota el títol «L’home i la màquina», i, una vegada més, sota la lluna de la plaça de les Palmeretes, a la platja de Tavernes de la Valldigna, l’estival més xicotet de l’univers es reinventa per a mantenir-se igual. Artistes singulars d’ací i d’allà, propostes interessants fora de sèrie. Mescla de públics i de disciplines artístiques. Si, com deia Lecrerc, comte de Buffon, «l’estil és l’home mateix», la marca en aquesta edició és a «L’home i la màquina».

Bona prova d’això és el cartell que es presenta aquest dissabte dia 6 de juny a les 20h30 al Teatre del Raval de Gandia amb l’actuació de Germán Díaz i el seu ‘Método cardiofónico’. El músic val·lisoletà, que estarà acompanyat a la trompeta i tuba per David Herrington, mostrarà a Gandia el seu espectacle musical, una proposta única i original basada en els ritmes dels batecs del cor que el doctor Iriarte va gravar i editar als anys trenta en en plaques de pissarra, sota el nom de ‘Método Cardiofónico’. La intenció del doctor era donar a conèixer als alumnes de medicina com sonaven les diferents cardiopaties, sense imaginar que unes dècades després, un músic prendria els batecs com a base rítmica de les seues composicions, arribant a crear un univers sonor únic amb els instruments mecànics que utilitza. El playsax, la la rolmónica cromàtica, l’orgue de barbaria i la caixa de música s’uneixen a la manovella de la viola de roda i a la gravació de loops en directe on es combina la improvisació i la rigidesa dels cartrons perforats.

Díaz_Raval_2

Pop al Carrer passa a ser Desllunat

Moguts pel mateix ànim aventurer i després d’onze edicions, enguany el Pop al Carrer passa a ser Desllunat, un desensostrament d’arts en viu, un xicotet escenari-món que vol ventilar i il·luminar el públic a la vora. Un gabinet de curiositats a l’aire —i a l’art— lliure que podran veure’s i viure’s ben a la vora de la mar. Des de l’artista sonor Pierre Bastien (França) fins a un dels impulsors de la música contemporània estatal, Llorenç Barber (València), passant per formacions com CaboSanRoque (Barcelona) i d’altres propostes multidisciplinars com la companyia La Siamesa (València) amb els seu espectacle de dansa contemporània amb música en directe, Diógenes, que tracta la deshumanització de les societats industrialitzades.

A més, l’edició d’enguany comptarà amb la col·laboració del Cineclub Pessic (Dénia-Pedreguer) i Santiago Estruch (Tavernes de la Valldigna) amb els quals s’implantarà la Plaça Cinètica amb projeccions en super-8 i 16 mm.

El festival, organitzat per LaCasaCalba, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i la Mancomunitat de la Valldigna, tindrà lloc el 17 i 18 de juliol en la platja de Tavernes i l’accés, com sempre, és lliure.