Edicions anteriors

Sisena

En la sisena edició del Pop al Carrer les dones portaren la veu cantant.

Mariua, també coneguda com Maria Juan, s’abillà per a l’ocasió (faralaes, poal i rasclet de platja) i presentà amb molta gràcia el grup Delên, guitarres folkies amb música de cambra, i Eva Dénia Trad Quartet, un espectacle de cançó tradicional valenciana.


6é Pop al Carrer. Tiu / Fot. Santi Tormos

La segona part de la vetlada, la més festiva, s’inicià amb Tiu, gastronomúsics o cuinartistes, trie vosté a pèl l’apel·latiu. El final de l’estiu Pop 2010 ens dugué l’infern i els llimbs d’un Mon diable cabareter: Limbotheque.


Disseny / Daniel Olmo

Cinquena

Un homenatge als 40 anys de Cançó, amb la participació de tres generacions d’autors valencians: VerdCel, Òscar Briz i Remigi Palmero, que esperonats per la conductora del festival, la vallera Empar Talens, (re)interpretaren versions de Raimon, Ovidi Montllor, Toti Soler…, i també es reconstruiren.


5é Pop al Carrer. Xavier Mo Trio / Fot. Lluís Llapissera

Actuaren així mateix Xavier Mo Trio, Oliva trencada, Gent del Desert i Amanida Peiot. En les videprojeccions de Daniel Olmo participà el vent. No podia ser d’una altra manera, atés que, per als germans Olmo [VerdCel], Raimon sempre hi està present.


Disseny / Daniel Olmo

Quarta

Reigbord-reigbordanés, Empordà-empordanés, Sudan-sudanés.

La quarta ens portà el bolet de Reigbord i l’esclat(a-sang) de l’empordanés Sanjosex, un músic que passaria per natural de Dinamarca, si no fóra per la seua naturalitat a l’hora de quedar-se en calçotets sota lluna i en mar salada.


4rt Pop al Carrer. Hèctor Arnau / Fot. Santi Tormos

Ho donaren també tot excepte la roba interior: Xavier Baró, Emma Get Wild, Ix, la Xaranga Cosmicòmica, Daniel Olmo i l’actor i poeta Hèctor Arnau, bescanviador de xiquets del Sudan (sense bolquers)/ per un tambor de Dixan.


Disseny / Isa Cogollos

Tercera

Palmeres a la Riba. Reis i bords a l’Illa dels Tarongers. De la Serra a la Goleta.


3r Pop al Carrer. Pau Riba amb Memi i Aina / Fot. Santi Tormos

Pau Riba i Remigi Palmero es trobaren al passeig de la Goleta amb els seus reiets bords: Senior i el Cor Brutal , Arthur Caravan, Amanida Peiot i la Xaranga Cosmicòmica. Els catalans Conxita posaren seny a tanta rauxa i Héctor Arnau… Bé, Héctor Arnau continuà amb el seu xou: canvi de fillets bords per detergent. Pop-pop-pop-pop al Carrer/ Pop-pop-pop-pop al Carrer…


Festa presentació. Transportes Hernández y Sanjurjo. / Fot. Isa Cogollos

Un mes abans es féu la festa-presentació del festival al carrer la Serra de Tavernes. Els Transportes Hernández y Sanjurjo, projecte paral·lel de Julián H., líder de Siniestro Total, y Rómulo S., acordionista dels malauradament desapareguts Os Diplomaticos de Monte Alto, descarregaren Discos de Freno al carrer propietat de LaCasaCalba. Les Mãedéus, per la seua banda i per la mare que les va parir, es cagaren en tot Déu (alcalde de Tavernes inclòs) i Amanida Peiot… Bé, Amanida Peiot, què podem dir d’Amanida Peiot si no paren d’aparéixer en cartell? Tants caps, tants barrets hi havia a la barra del carrer, que Barret Films decidí atraure l’atenció d’inici projectant un documental sobre la segona edició del festival. Un èxit. No va morir ningú.


Disseny / Isa Cogollos

Segona

FIIV-Festival II Valldigna amb escenaris diferents. Només dues edicions i ja ens assemblem al FIB.

A l’escenari petit, moviment de papallona amb Sergi Contrí, VerdCel i Néstor Mir + Salva Fito. Al gran, la pegada d’Òscar Briz i Re-percussion. Arbitrà la contesa, el Dr. Sensaloni. Féu d’espontani, el mestre del rock mediterrani: Remigi Palmero.


2n Pop al Carrer. Remigi Palmero / Fot. Santi Tormos

La festa-presentació del Segon Pop al Carrer, al CarrerLaCalba. Amb les actuacions d’alguns dels menuts: Sergi Contrí i Néstor Mir, i de grans amics que s’afegiren desinteressadament: Màrius Asensi Acústic, Emma Get Wild, Pequeño Mulo, els perfectament desconeguts Amanida Peiot… Això fou dissabte 17 de juny.


Disseny / caroipaco

Primera

Una crònica ben especial i fins a un cert punt, ingènua. La primera.

“El divendres 19 d’agost de 2005 se celebrà a la platja de Tavernes de la Valldigna el 1r Pop al Carrer. En un ambient festiu, d’acord amb les tres actuacions que s’hi oferiren: Pau Alabajos i els músics furtius, Julio Bustamante & Remigi Palmero i Amanida Peiot, grup amfitrió i de llarga trajectòria.


1r Pop al Carrer. Amanida Peiot / Fot. Ma Lola Mancha

En primer lloc, i després de fer forat a l’autoproveïment que preparà amb molta estima i il·lusió la ramificada família de LA CALVA [encara sense conflicte de noms: ‘LA CALVA o LaCasaCalba?’], férem una introducció parlada d’allò que significava per a nosaltres la cultura popular i la seua relació amb el carrer, cosa que explicava per què havíem penjat dels arbres del passeig dites populars dins de bosses de plàstic a mode de fruits. Acte seguit començà la primera actuació de la nit. S’escoltà la reflexiva veu del jove cantautor torrentí Pau Alabajos, qui vingué acompanyat dels músics furtius. Tota una delícia. Després fou el torn de Julio Bustamante i Remigi Palmero, les estrelles de la nit. Ambdós oferiren una actuació sensual farcida d’acurades percussions, guitarres amb tocs caribenys i dolces melodies. Finalment actuà el grup valler Amanida Peiot.

Aquella nit acudiren a la Plaça dels Tarongers vora 400 persones [amb la distància que dóna el temps, hui podem dir que escriure 400 fou ser mooolt generosos], de distinta condició i edat. Els xiquets i les persones majors foren els protagonistes de la primera part del concert. Aconseguírem allò que ens proposàrem des d’un inici: traure la gent al carrer per a gaudir de bona música, en un ambient tranquil i divertit”.


Disseny / caroipaco