[en castellano, abajo]

 

El Pop al Carrer, festival més petit del món, dedica la seua edició de 2012 —la huitena— als transterrats, per una banda, i als extraterrestres, per una altra, tot i que hi ha algun artista del pomell que ben bé podria estar en una banda i altra.

Els transterrats

Són un transplantament i una adaptació. Un empelt, una implantació. Un canvi de terra, un nou sòl. És, el transterrament, compartir gaudis, revessos, desvetllaments, esforços; versos, anversos, reversos, revelacions i forces; en un hostalatge que és llar i que exigeix «potencialitat creadora» (Adolfo S. V. en A tiempo y destiempo). El transterrat ve d’una màtria i decideix restar-hi en altra: trobar-se en el present, (a)prendre de la Història i, amb les seues històries, plan(t)ejar(-se) el futur.

Els extraterrestres (aterrats)

Vénen de l’espai exterior a la Terra, d’un nové Sol. És, l’extraterrament, aterrament extraterrestre, compartició de versos, anversos, reversos, revelacions i forces ultramundanes, en un alienatge que és llar i que exigeix «potencialitat creadora» (Alf SF en Fuera de tiempo). L’extraterrestre aterrat ve d’una Altària atemporal i decideix restar-hi entre nosaltres: trobar-nos en el present, prender històries com les de Don Quijote de Jamaica o els Teletubbies de l’Apocalipsi i, amb les seues llumenetes, fer-nos planar sobre el futur.

El cap de setmana del 20 i 21 de juliol extraterraren i es transterraren a la plaça de les Palmeretes (platja de Tavernes de la Valldigna, zona de la Goleta), per ordre d’aparicions:

 

Divendres 20

 

TAI (Brasil >> la Valldigna)

Tai són Edu Tapi i Taize Oliveira, una parella de bahians residents a Tavernes de la Valldigna que fa una miscel·lània amb ritmes del nord-oest de Brasil i elements del funk i el rock. Per al 8é Pop al Carrer Tai prepararen una actuació acústica amb temes propis i adaptacions del cançoner tradicional brasiler.

http://www.taimusica.com/

Foto: Christiane Von Enzberg

 

MI# (la Ribera Alta)

Presentaren el seu primer treball discogràfic, El projecte Escolopendra, paraula extreta de l’imaginari de l’escriptor W. Burroughs (en la novel·la L’esmorzar nu, la gent no para de traficar amb carn d’una espècie d’escolopendra aquàtica que té propietats lisèrgiques). El projecte de Mi# és un recull de tonades pop que beu del rock alternatiu però amb alta càrrega poètica del terreno i més enllà.

http://projectescolopendra.blogspot.com.es/

 

OLIVA TRENCADA (Mallorca)

Oliva trencada són una cèl·lula insular autònoma que materialitza artefactes sonors únics, com ara el seu últim disc, Perleta negra, ovni que presentaren al festival i que és un conjunt de cançons compilades pel darrer pirata de la Mediterrània, un aplec que la formació mallorquina es va trobar un matí en una platja indeterminada de Mallorca, després d’una nit de gresca.

http://www.facebook.com/pages/Oliva-Trencada/107403812622866

Foto: Víctor Dorado

 

Dissabte 21

 

LE PETIT MANOUCHE (Bolívia – França >> València)

Aquest grup de gipsy jazz, una variant del jazz que té els seus orígens en la música tradicional gitana, la musette —cançó tradicional francesa— i la seua mescla amb el swing nord-americà, naix de la trobada a València de dos músics de procedència llunyana: Gustavo Orihuela, bolivià, i Paul Candau, francés. El primer toca el violí, el segon, la guitarra. Per al Pop al Carrer comptaren amb el contrabaixista Tonete Puerto.

http://lepetitmanouche.blogspot.com.es/

 

DWOMO (Madrid >> València)

Els Dwomo havien d’estar, sí o sí: són transterrats i extraterrestres, la parella ideal per al nostre festival. A més a més, són eclèctics, transgressors, artivistes musicals i un grapat de coses més. Fa ja uns anys que viuen a València, procedents de Madrid. Han editat, d’ençà que debutaren l’any 2001, un munt d’EPs, CDs, senzills i fins i tot vinils, els quals donen fe del seu folklore galàctic, punk de jardí d’infants, swing de parvulari, chanson nutricionista, underground de dos rombes… Uf!

http://www.dwomo.com/

 

PAUL FUSTER (EUA >> Catalunya)

Per primera vegada les cançons de Paul Fuster, estatunidenc de pares catalans, s’escoltaren a terres valencianes. I s’escoltaren en català, atés que Fuster acabava de publicar Repte, el seu primer disc en la nostra llengua. Al Pop al Carrer vindrà acompanyat de Pep Mula, percussionista de Sanjosex.

http://www.chesapik.com/fuster.htm

 

THAÏS MORELL (Brasil >> València)

Cantautora multinstrumentista d’origen brasiler, Thaïs Morell va editar durant el 2012 el seu primer àlbum, Cancioneira, en què palesa la seua habilitat compositiva i interpretativa envoltada d’un combo de músics valencians de primera línia, alguns dels quals participen també en el directe. A la plaça de les Palmeretes va acurdir en quartet: Thaïs Morell (veu, guitarra i percussió), David Gadea (percussions), Àlex Cesarini (contrabaix) i Andrés Belmonte (teclats i flauta).

http://thaismorell.com/

Foto: Carlon Hardt

Tot açò amb la participació de Toni de l’Hostal com a mestre de cerimònies.

Informació complementària:

+ L’entrada és gratuïta

+ Hi ha servei de menjar i beguda en taulell

+ Venda de CDs i marxandatge

+ Com arribar:


Ver Plaça de les Palmeretes, platja de Tavernes de la Valldigna en un mapa más grande

 

Més informació:

info@lacasacalba.org

 

[CASTELLANO]

 

Pop al Carrer

Viernes 20 y sábado 21 de julio

Playa de Tavernes de la Valldigna

Plaza de les Palmeretes (zona de la Goleta)

 

Edición especial Transterrados y extraterrestres

 

Viernes 20.07, 22h00

Tai (Brasil – la Valldigna) [T]

Mi# (la Ribera Alta) [E]

Oliva trencada (Mallorca) [E]

 

Sábado 21.07, 20h00

Le Petit Manouche (Bolivia – Francia – Valencia) [T] 

Dwomo (Madrid – Valencia) [T / E]

Paul Fuster (Estados Unidos –  Barcelona) [T]

Thaïs Morell (Brasil – Valencia) [T]

 

[T]: Transterrado

[E]: Extraterrestre

 

El Pop al Carrer, festival más pequeño del mundo, dedica su octava edición a los transterrados, por un lado, y a los extraterrestres, por otro, si bien hay algún artista del ramillete que fácilmente podría caer de un lado y de otro.

Los transterrados

Son un transplante y una adaptación. Un injerto, una implantación. Un cambio de tierra, un nuevo suelo. Es, el transtierro, compartir gozos, reveses, desvelos, esfuerzos; versos, anversos, reversos, revelaciones y fuerzas; en un hostelaje que es hogar y que exige «potencialidad creadora» (Adolfo S. V. en A tiempo y destiempo). El transterrado viene de una matria y decide quedarse en otra: hallarse en el presente, (a)prender de la Historia y, con sus historias, plan(t)ear(se) el futuro.

Los extraterrestres (aterrizados)

Viene del espacio exterior a la Tierra, de un noveno Sol. Es, el extraterrio, aterrizaje extraterrestre, compartición de versos, anversos, reversos, revelaciones y fuerzas ultramundanas, en una alienación que es hogar y que exige «potencialidad creadora» (Alf SF en Fuera de tiempo). El extraterrestre aterrizado viene de una Altaria atemporal y decide quedarse entre nosotros: hallarnos en el presente, prender historias como las de Don Quijote de Jamaica o los Teletubbies del Apocalipsis y, con sus lucecitas, hacernos planear sobre el futuro.

El fin de semana del 20 y 21 de julio extraterrizarán y se transterrarán en la plaza de les Palmeretes (playa de Tavernes de la Valldigna, zona de la Goleta), por orden de apariciones:

 

Viernes 20

 

TAI (Brasil >> la Valldigna)

Tai son Edu Tapi i Taize Oliveira, una pareja de bahianos residentes en Tavernes de la Valldigna que hace una miscelánea con ritmos del noroeste de Brasil y elementos del funk y el rock. Para el 8º Pop al Carrer Tai ha preparado una actuación acústica con temas propios y adaptaciones del cancionero tradicional brasileño.

http://www.taimusica.com/

 

MI# (la Ribera Alta)

Presentan su primer trabajo discográfico, El projecte Escolopendra, palabra sacada del imaginario del escritor W. Burroughs (en la novela El almuerzo desnudo, la gente no para de traficar con carne de una especie de escolopendra acuática que tiene propiedades lisérgicas). El proyecto de Mi# es un conjunto de canciones pop que bebe del rock alternativo pero con alta carga poética del terreno y más allá.

http://projectescolopendra.blogspot.com.es/

 

OLIVA TRENCADA (Mallorca)

Oliva trencada son una célula insular autónoma que materializa artefactos sonoros únicos, como por ejemplo su último disco, Perleta negra, ovni que presentarán en el festival y que es una pila de canciones compiladas por el postrero pirata del Mediterráneo, un acervo que la formación mallorquina se encontró una mañana en una playa indeterminada de Mallorca, después de una noche de gresca.

http://www.facebook.com/pages/Oliva-Trencada/107403812622866

 

Sábado 21

 

LE PETIT MANOUCHE (Bolivia – Francia >> Valencia)

Este grupo de gipsy jazz, una variante del jazz que tiene sus orígenes en la música tradicional gitana, la musette —canción tradicional francesa— y su mezcla con el swing norteamericano, nace del encuentro en Valencia de dos músicos de procedencia lejana: Gustavo Orihuela, boliviano, y Paul Candau, francés. El primero toca el violín, el segundo, la guitarra. Para el Pop al Carrer contarán con el contrabajista Xavi Alamán, músico reconocido de La POP-Petita Orquestra Peiotaire o de la banda de Òscar Briz.

http://lepetitmanouche.blogspot.com.es/

 

DWOMO (Madrid >> Valencia)

Los Dwomo tenían que estar, sí o sí: son transterrados y extraterrestres, la pareja ideal para nuestro festival. Además, son eclécticos, transgresores, artivistas musicales y un montón de cosas más. Hace ya unos años que viven en Valencia, procedentes de Madrid. Han editado, desde que debutaron en el año 2001, un buen número de EPs, CDs, sencillos e incluso vinilos, producción variada que da fe de su folclore galáctico, punk de guardería, swing de parvulario, chanson nutricionista, underground de dos rombos… ¡Uf!

http://www.dwomo.com/

 

PAUL FUSTER (Estados Unidos >> Cataluña)

Por vez primera las canciones de Paul Fuster, estadounidense de padres catalanes, sonarán en tierras valencianas. Y sonarán en catalán, ya que Fuster acaba de publicar Repte, su primer disco en nuestra lengua. Al Pop al Carrer vendrá acompañado de Pep Mula, percusionista de Sanjosex.

http://www.chesapik.com/fuster.htm

 

THAÏS MORELL (Brasil >> Valencia)

Cantautora multinstrumentista de origen brasileño, Thaïs Morell hace poco que ha sacado su primer álbum, Cancioneira, en el que da muestras de su habilidad compositiva e interpretativa rodeada de un combo de músicos valencianos de primera línea, algunos de los cuales participan también en el directo. A la plaza de les Palmeretes acudirá en cuarteto: Thaïs Morell (voz, guitarra y percusión), David Gadea (percusiones), Álex Cesarini (contrabajo) y Andrés Belmonte (teclados y flauta).

http://thaismorell.com/

Todo esto con la participación de Toni de l’Hostal como maestro de ceremonias.

Información complementaria:

+ La entrada es gratuita

+ Hay servicio de comida y bebida en barra

+ Venta de CDs y merchandising

+ Cómo llegar


Ver Plaça de les Palmeretes, platja de Tavernes de la Valldigna en un mapa más grande

 

Más información:

info@lacasacalba.org