L’estiu de 2004, una expedició formada per tres dels millors agronautes de l’associació cultural LA CALVA-Cultura a la Valldigna ben bé podria haver estat engarjolada per la Unitat de Precrim abans del delicte que anava a cometre. Burgos, Escrivà i Tormos, sent Prinetti encara un robot i ja un ens dispers (entre el públic), aterraren en un bancal del Brosquil (39º 6’ 44.86” N – 0º 13’ 25.90” W) i oferiren en to d’amistat, «Klaatu barada nikto», una tocada propera a la tercera fase —o del tercer tipus— que els eixí més o menys carabassa. No defalliren, però. I, estacions espacials i anuals més tard, enlairen el bunyol amb el(s) vent(s) de Mifsud, Verger i Canet. Hui, quaranta anys després de l’estrena d’Armstrong, Aldrin i Collins, i encara amb Prinetti com a ens dispers (entre bombo, tabals i platerets), fan altra passada menuda per a la humanitat, un gran bot per a tots ells.

Amanida Peiot #1 és, si li ho preguntem al coixinet, el primer treball en ordre ordinal del grup Amanida Peiot, el lloc —primer— que ocupa aquest disc volant dins una particular sèrie de música-ficció. I açò és així perquè la identitat d’aquest objecte volador (riu)rau en el teatrí on vagueries i sensacions diverses passen, tornen a passar, s’esvaeixen i es mestallen: senyores i cavallers —passen!, tornen a passar!—, (en) l’imaginari mediterrani.

Amanida Peiot #1 és, no espere a consultar-li-ho al coixí —«És quan escolte que hi veig clar»—, el platell combinat, l’encisamada mental que serveixen en samfaina els allunats alienígenes d’un transbordador molt contaminant: un Lt. Ripley’s Loved Hearts Club Band carregat de joies (de viure). Viaje con Nostromo/ si quiere gozar/ Viaje con Nostromo/ a mil y un lugar/ y disfrute/ de todo al pasar/ y disfrute/de las hermosas historias/ que les vamos a contar. Viaje con Nostromo. Tinga el coratge de ser el Huité Passatger.

Descarregar dossier d’artista
Descarregar foto

Bandcamp Amanida Peiot#1