El Festival promogut per LaCasaCalba proposa diverses activitats culturals per a tota la família amb la música contemporània, el teatre i el cinema com a fil conductor

Ja s’ha presentat la programació del Sona Baixet Fest, festival que tindrà lloc el dissabte 30 de maig durant tota la jornada en l’Alqueria Laborde de Gandia. L’esdeveniment està organitzat per la productora independent LaCasaCalba -actual gestora del Teatre del Raval- i naix després de l’edició de diversos cicles itinerants que, amb la marca Sona Baixet, han concebut espectacles de teatre i música contemporània per al públic infantil en un context familiar. Després de dues temporades organitzant el cicle itinerant Sona Baixet en espais com la Sala Russafa o l’Octubre Centre de Cultura Contemporània a València, “ara -afirma Francesc Burgos, gerent de LaCasaCalba– ens hem llançat a donar un pas endavant amb el Sona Baixet Fest, un projecte cultural que barreja diferents disciplines artístiques en un to divertit i fresc i que es farà a l’aire lliure en un lloc amb encant com és l’Alqueria Laborde”. En aquest espai, actual seu del Consell dels Joves de Gandia, el qual és també co-organitzador de l’acte, hi haurà zones diferenciades per acollir els diferents tipus d’espectacles com la bassa, el jardí i, fins i tot, algun racó de l’interior, on estan previstes projeccions cinematogràfiques. La presentació s’ha realitzat en el jardí d’entrada a l’Alqueria Laborde i també han assistit el president i sots-president del Consell dels Joves de Gandia, Héctor Císcar i Hèctor Bofí, respectivament. Ambdós afirmaven aquest matí que estan satisfets de col·laborar amb LaCasaCalba i de ser la seu del Sona Baixet Fest ja que “nosaltres com a institució treballem per oferir als joves i adolescents alternatives d’oci i temps lliure com aquesta” – matissa Císcar.

roda_premsa_web

El cartell del Sona Baixet Fest aglutina propostes ben diverses però totes elles encaminades a la idea de passar una bona estona en bon ambient. Així, passaran des del popular cantacançons Dani Miquel amb els Ma-Me-Mi-Mo-Músics que presentarà el seu darrer treball ‘De Vinaròs a Oriola el país vola’, a la narradora Almudena Francés que portarà el seu últim espectacle d’històries, balls i cançons, Rondaballs, o la contacontes Elisa M. Matallín, amb les seues originals titelles, passant per altres propostes musicals més innovadores com el galàctic show dels madrilenys, residents a València, Dwomo o la proposta ska-surf instrumental de la banda valenciana Le Grand Miercoles. A les actuacions se sumaran també tallers de manualitats, jocs tradicionals, punxadiscos i diversos passes de projeccions de cinema en Súper-8 a càrrec del projeccionista Santiago Estruch. Tal i com afirma Burgos “aquest és un projecte que hem posat en marxa en la nostra primera temporada al Teatre del Raval amb una bona resposta per part del públic i ací esperem que també tinga ressò ja que aquest tipus de projeccions no resulta fàcil trobar-les tan a prop de casa”. A més, hi haurà servei de barra per a refrescar-se i activitats d’aigua per als més calorosos.

Les entrades ja poden adquirir-se al mateix Teatre del Raval i també al Consell dels Joves de Gandia, seu del Festival. El preu és de 10 € per a tota la jornada encara que es poden comprar de manera anticipada per 8 € per internet a través del servei ticketea (https://www.ticketea.com/sona-baixet-fest/).

cartell-sona-baixet-2015-web