Una de les millors coses de sumar anys deu ser la capacitat que un va guanyant de deixar de dependre de l’opinió dels altres, i això es nota a El soroll trenca el silenci, on Ramon Cugat s’ha tret de la màniga el seu treball més autèntic i desacomplexat fins al moment. Balancí ha mutat definitivament en un projecte molt més elèctric, una transformació que no sorprendrà a qui hagi vist algun dels seus últims directes, ja molt encarats cap aquesta nova direcció. Són cinc cançons on el pop més directe es mescla amb trànsits de guitarres, més elaborades i treballades que mai. Un treball amb diverses col·laboracions, d’entre les quals destaca la del galàctic Pau Riba, que acompanya Ramon Cugat en la catarsi de Tot el que conec és fosc.

El soroll trenca el silenci ha estat un treball difícil de fer, una travessa en un desert de dubtes només apta per a creadors de fons com el Ramon, un autor que viu la música amb la tenacitat de qui ja sap del cert que fer cançons no és una elecció, sinó simple necessitat. Per fer El soroll trenca el silenci Ramon Cugat ha tornat a treballar amb Xavier Zapater “Qk”, tècnic amb qui se sent a gust i amb qui confecciona sonoritats amb la pausa i la repetició necessàries.

Miquel Bernis

Crèdits
Totes les cançons escrites per Ramon Cugat. Han col·laborat a més de Pau Riba, Miquel Bernis: veus a Quan tremolaràs, Xavier Zapater “QK”: pandereta a Quan tremolaràs, Però tot està bé i Món petit, Jordi Montero: Violins a Tot el que conec és fosc. Gravat i mesclat als estudis Sintaticon de Molins de Rei, sota el control tècnic de Xavier Zapater “QK” durant el mes de març i abril de 2015. Produït per Ramon Cugat i Xavier Zapater “QK”. Masteritzat a Sintaticon. Quadre portada: Natàlia García “Tatxa”. Disseny portada: Clara Vallvé.

Formació
Ramon Cugat: guitarres i veu
Ramon Rojas: baix, teclat i cors
Santi Canales: bateria

Descarregar dossier d’artista
Descarregar dossier d’artista (castellano)
Descarregar fotos

Bandcamp Deriva