La ciutat de Barcelona és un centre creatiu de primer ordre, com resulta obvi. Però moltes de les propostes que s’hi elaboren són molt difícils de veure fora dels seus carrers, dels seus cinemes o de les seus sales de concerts.
Amb l’objectiu de poder fer arribar a València algun dels projectes més interessants i arriscats en els camps de la música (i del cinema), l’Octubre CCC realitza enguany (amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona) el tercer cicle Barcelona Escenari, que portarà a la nostra sala algunes de les millors propostes tant musicals (Il Gran Teatro Amaro, Nico Roig, Enric Casasses i Don Simon & Telefunken, Pierre Bastien i el Brossa Quartet de Corda) com cinematogràfiques (films de Ventura Pons, Francesc Betriu, Carles Bosch, Albert Abril, Judit Colell, Mar Coll, etc.).

Ací exposem la programació musical, de la que ens hem fet càrrec novament:

Dijous 16 d’octubre a les 20.00h:
Il Gran Teatro Amaro (cabaret d’avantguarda)

Formació encapçalada pel barceloní Gat, músic i director del segell discogràfic G3G Records, que enguany fa vint-i-cint anys que projecta alternatives musicals (Pascal Comelade, CaboSanRoque, Raeo…). Es tracta d’una banda 100% acústica per on han desfilat un grapat de bons músics europeus. 
Avantguarda i tradició agafades de la mà.

Dijous 30 d’octubre a les 20.00h
Nico Roig (pop d’autor)

Nico Roig és un músic inquiet. Treballa amb diferents formacions (Maria Coma, Refree…). I des de fa unes temporades també desenvolupa el seu projecte personal. Les dones macabres(Amniòtic Records) és la seua darrera producció publicada l’any passat, on continua explorant el món de la cançó pop intimista i per moments sorollista.

Dijous 6 de novembre a les 20.00h
Pierre Bastien (mecano audiovisual)

L’artista francès Pierre Bastien, afincat al barri del Carmel de Barcelona, torna a la carretera carregat del seu mecano musical renovat per oferir un espectacle total on combina música mecànica, acompanyada de la seva trompeta, amb projeccions audiovisuals de la instal·lació sonorora en qüestió i d’altres imatges d’arxiu. Tota una experiència sensorial.


Dijous 20 de novembre a les 20.30h
Enric Casasses + Don Simon i Telefunken (rapsòdia celestial)

L’històric poeta i rapsoda barceloní Enric Casasses s’ajunta amb els inigualables Don Simon i Telefunken per crear un univers oníric-poètic-musical sense precedents, on la quotidianitat i allò insòlit es donen la mà.

Dijous 11 de desembre a les 20.00h
Judit Neddermann & Brossa Quartet de Corda (clàssica renovada)

Brossa Quartet de Corda porta als escenaris les músiques que en alguna època de la història, per ser innovadores o contràries als cànons, sovint han estat menystingudes, considerades per algun sector estrictament com a obres execrables –és a dir, “brossa”. En el cas de les obres reconegudes i de repertori clàssic, el quartet pretén revisar en clau actual la seva interpretació i vigència. De Joan Brossa n’extreuen, a més del nom, la voluntat d’imaginació i l’ideal d’unitat del fenomen artístic. A l’Octubre presentaran nou espectacle de la mà de la cantant Judit Neddermann, amb lieds en català de F. Shubert.

Organitza: Octubre, Centre de Cultura Contemporània de València
Programació artística: Francesc Burgos (lacasacalba.org)
Patrocina: Institut de Cultura de Barcelona
Més informació

cartell musica 3a BCN Escenari