LaCasaCalba.org en col·laboració amb Amnistia Internacional València i els grups locals d’Amnistia Internacional La Ribera i La Safor, us convidem a aquest Cinefòrum pels ODS: una oportunitat única de conéixer tres històries de lluita pels Drets Humans que sovint queden invisibilitzades per al gran públic.

Després de les projeccions, comptarem amb la participació d’activistes d’Amnistia Internacional que dinamitzaran els debats al voltant dels temes que plantegen les pel·lícules.

Tres jornades conduïdes per activistes i professionals coneixedors en les matèries tractades en cada film:

  • ‘Así crecen los enanos’
  • ‘Professor Lazhar’
  • ‘El orden divino’

El documental ‘Así crecen los enanos’ visibilitza la realitat de xiquetes, xiquets i adolescents tutelats, amb un llargmetratge que recull diferents veus i testimonis per posar damunt la taula les problemàtiques que han de superar els més menuts mentre creixen i es fan adults dins d’aquests centres de menors.


A més, comptarem amb l’assistència del director del documental, Raúl Serrano, que en la seua infància i adolescència va viure en primera persona la realitat que ara ha documentat amb aquesta pel·lícula.

Bachir Lazhar, un humil mestre de primària d’origen algerià, és contractat en un col·legi de Montreal (Canadà) per a substituir a una professora que s’ha suïcidat. A l’escola, el professor entra en contacte amb un grup de xiquets molt afectats pel tràgic succés. Arran de les seues experiències com a refugiat, el professor entén molt bé el dol dels xicotets i planteja activitats per acompanyar-los encara que això signifique enfrontar-se a la direcció del centre.

La lluita de les dones suïsses pel dret a vot en 1971 és l’argument principal de “L’ordre diví”, una cinta dirigida per Petra Volpe, en la qual, a més de parlar sobre el sufragi femení també reflexiona sobre temes com l’alliberament sexual o la igualtat de gènere en l’àmbit familiar.