La novena edició del festival es desplegarà al llarg de sis caps de setmana, des del 18 de gener fins al 22 de febrer, i cadascun d’ells proposarà diferents estils musicals com jazzmediterranidream & song i avant-pop. A més, com en edicions anteriors, inclourà propostes artístiques més enllà de les actuacions musicals: una jornada de circ, la projecció d’un clàssic del cinema, musicat i traduït al valencià en directe, i una exposició instal·lada al ‘hall’ del Teatre del Raval, composta per 13 instantànies en blanc i negre (40 x 50) capturades pel fotògraf gandià Ramon Santamaria Ruiz, que reflecteixen alguns dels moments més emocionants de la huitena edició de l’HOSTES.

CLARA JUAN QUINTET (País Valencià): JAZZ / ESTRENA / INSTRUMENTAL / COMPOSICIONS PRÒPIES / MINORITARI

La saxofonista gandiana Clara Juan que actuarà en quintet, presentarà un projecte que va un pas més enllà dins del jazz contemporani, permetent desenvolupar la seua música i aportant la seua personalitat sobre composicions pròpies pensades expressament per a aquesta formació, amb la improvisació com a motor fonamental. 

ANDRÉS BELMONTE TRIO (País Valencià): FOLK MEDITERRANI / ESTRENA LA SAFOR / MÚSICA EN VALENCIÀ / COMPOSICIONS PRÒPIES / MINORITARI

Andrés Belmonte Trio (Finalista Premi Tete Montoliu, 2005.) presentarà Tariq, literalment ‘camí’ en àrab, un treball que aglutina ressons musicals provinents dels viatges de Belmonte a través de la mediterrània. Un espectacle amb una banda d’excepció formada per Ales Cesarini al contrabaix i les percussions del gandià David Gadea, on s’hi troben reminiscències d’Egipte, de la música clàssica otomana, de la música d’arrel valenciana i el jazz.

ALJUB (País Valencià): FOLK MEDITERRANI / ESTRENA LA SAFOR / MÚSICA EN VALENCIÀ / ARRANJAMENTS I LLETRES PRÒPIES / MINORITARI

Aljub (Premi Mediterrània, 20078 i Premi Ovidi Montllor al millor disc folk, 2010estrenarà el seu treball 16 anys en 16 cançonsdisc enregistrat en directe al Teatre del Raval amb el qual la formació revisita algunes de les seues cançons anteriors i en presenta de noves, totes amb el so que els ha caracteritzat amb instruments de sonoritats orientals, ritmes d’amalgama i solos instrumentals d’una maduresa assolida pels seus integrants amb Joansa Maravilla al capdavant. La formació valenciana de música d’arrel i en valencià és una de les més interessants i consolidades del panorama musical actual. 

LAURA ESPARZA & CARLOS ESTEBAN (País Valencià): CANÇÓ D’AUTOR EMERGENT / ESTRENA LA SAFOR / MÚSICA EN VALENCIÀ / COMPOSICIONS PRÒPIES / MINORITARI

Laura Esparza i Carlos Esteban donaran a conéixer el seu primer disc Mare Natura on mesclen força i sensibilitat amb un estil íntim i personal que integra pinzellades electròniques amb els principals instruments, guitarra i veu. Les seues cançons desprenen pluralitat de ritmes i harmonies, acompanyades d’unes lletres molt emocionals. Les lletres de les seues cançons són majoritàriament en valencià i també tenen algun tema en castellà. 

DONALLOP (Illes Balears): POP EMERGENT / ESTRENA LA SAFOR / MÚSICA EN VALENCIÀ / COMPOSICIONS PRÒPIES / MINORITARI

El duet mallorquı́ Donallop presentarà a l’HOSTES el seu tercer disc d’estudi, Crisàlide. Un treball que beu del minimalisme pop, de la prosa poètica i en el que s’apropen a noves formes musicals, com les textures del trap, els ritmes del house i el beat de l’slowcore. Les seues lletres, en català, recorren temàtiques com l’aïllament, la incomunicació i la valentia, en un context social i polítc de decadència i de lluita feminista vers el capitalisme i el patriarcat.

FINO OYONARTE (Andalusia): AVANT-POP / ESTRENA LA SAFOR  / COMPOSICIONS PRÒPIES / MINORITARI

Els als amants del pop d’avantguarda escoltaran en directe a Fino Oyonarte que ens visitarà dins la gira d’artistes ARTISTAS EN RUTA, per presentar el seu propi treball en solitari, Sueños y tormentas, la seua proposta més personal, un reflex de la seua maduresa compositiva forjada durant més de mitja vida dedicat a la música en cos i ànima. Oyonarte és conegut per ser el baixista de Los Enemigos durant quasi tres dècades aixı́ com per la seua destacable trajectòria com a productor d’emblemàtics discs de grups com Lagartija Nick o Los Planetas, entre altres. Les seues lletres són en castellà. 

ANTONIO ARIAS (Andalusia) & FERNANDO ALFARO (Castella–La Manxa): AVANT-POP / ESTRENA / COMPOSICIONS PRÒPIES / MINORITARI

A aquest dia gran del pop alternatiu espanyol se sumaran Antonio Arias & Fernando Alfaro, altres dos dels pilars del indie rock estatal (cap dels dos, suficientment reconeguts) que comparteixen referents, coordenades, espai temporals i esperit artístic. Les seues partitures amb Lagartija Nick i SurGin’ Bichos, respectivament, són llegenda viva, un llegat fonamental per a la nostra cultura popular contemporània. Els indiscutibles pares de l’indie en aquest país compartiran sobre l’escenari del Teatre del Raval idees, experiències i cançons en el seu espectacle conjunt El pueblo contra Antonio Arias & Fernando Alfaro. 

FRANKIE’S FUNKINJECTORS (EEUU-País Valencià): JAZZ-FUNK / ESTRENA  / COMPOSICIONS PRÒPIES / MINORITARI

La primera velada d’HOSTES 2020 arribarà a ritme de funk i jazz amb el projecte de Frankie’s Funkinjectors que va sorgir de manera casual quan coincidiren sobre un escenari la cantant americana de funk, Frankie McCoy, i el músic, compositor i arranjador oliver Joan Mont al trombó. Aquell moment màgic es va transformar en una nova identitat musical que ja no ha parat de sonar. 

Al seu concert a l’HOSTES 2020 estrenaran el seu primer treball d’estudi, Funkinjection, integrat per temes en anglés,

THE PAMBAZOS BROS (Brasil): CIRC MUSICAL / ESTRENA PAÍS VALENCIÀ  / COMPOSICIONS PRÒPIES

La vesprada més divertida de l’HOSTES arribarà amb la formació brasilera The Pambazos Bros, grup d’arts escèniques que barreja el teatre, el circ i la música en escena amb l’humor i la complicitat del públic. El seu espectacle Flamingos de Fuego, presentarà un conjunt còmic-músic-tropical format per tres músics que ens acosten clàssics del bolero, la cúmbia i el txa-txa-txa en un show de varietats adreçat a menuts i grans, que serà presentat per primer cop al País Valencià al nostre festival.

MIKE COOPER (Anglaterra) i EL TRIANGULISTA (País Valencià): EXPERIMENTAL / ESTRENA LA SAFOR  / COMPOSICIONS PRÒPIES / MINORITARI

Tancarà l’HOSTES de 2020 una sessió de cinema amb música experimental feta en directe. El guitarrista anglosaxó, Mike Cooper, artífex de noves bandes sonores per a un bon grapat d’històries clàssiques del cinema, interpreta i compon la música del clàssic del cinema mut Tabú (1931), de F.W.Murnau, un film a cavall entre el documental i el drama. L’espectacle comptarà , a més, amb les traduccions al valencià en directe a càrrec d’El Triangulista.