El disc té 20 temes, 20 textos poètics musicats, “trenta-sis mil idees que a ningú li passen mai pel cap…”

Orbiten, combinació còsmica de poesia i pop electritzant, és el nou treball del del trinomi poètic-musical format per Enric Casasses, Don Simon & Telefunken.

Enric Casasses descriu la poesia com l’art de la paraula, amb soroll i entonació, amb gest i prosa, on el paper és tan sols la partitura. Una expressió que al llarg de la seua trajectòria s’ha avingut amb freqüència amb la música, en col·laboracions com la que manté amb Don Simon i Telefunken. Aquest tàndem llança el seu últim treball, Orbiten, una combinació còsmica de poesia i pop electritzant, amb 20 textos poètics musicats.

La fusió de la poesia d’Enric Casasses, que de la mètrica en fa joc, del joc somni al!lucinat i del somni ensenyament de la llibertat, amb els ritmes siderals i onírics de Don Simon i Telefunken, ha engendrat una criatura màgica, que viu en aquest disc que ens proposa un viatge musical i poètic cap als espais de les idees que “ningú li passen mai pel cap”. Perquè Casasses té el do de la sorpresa, quan et penses que fa broma, et diu la veritat, i si et sembla que somia, resulta que l’encerta, i quan creus que perd el fil, erràtic en la boira, s’enlaira amb un alè de llibertat.

Don Simon i Telefunken han creat per a aquest alè en fugida que dispara versos o els xiuxiueja, un transport al!lucinat de ritmes i sorolls. Són viatgers vestits amb paper de plata en trànsit per l’hiperespai amb una taula de comandaments distorsionada, que ens du al cel on riuen els androides al so de calipsos i bugui-buguis, i on ballen un lent les estrelles.

Ones gravitacionals

Aquest disc és una barreja explosiva, un Big Bang de sensacions que cal escoltar mantavegades, perquè entrar-hi és descobrir-hi l’univers divertit de la llibertat, la rima consonant de la fauna casassiana, el cor d’una dansa que s’escampa fins allà on les muses ens fan callar i es desperten els autòmats, on les cabres metafísiques compten el pastor i l’estrany ens abraça. No sabem si Casasses, Don Simon i Telefunken podran ajudar-nos a interpretar les ones gravitacionals, però tenim la certesa que les òrbites que ens proposen en aquest viatge còsmic expandeixen els universos de la paraula esclava de la llibertat, és a dir, del vers i el ritme que acacen “lo que fuig”.

Crèdits

Lletra i veu: Enric Casasses. Música: Don Simon i Telefunken (David Pru Fernández i Ivan Telefunken). Enregistratment: German Rull (Píxel Sònic Estudi) i algunes veus per Pep Pascual (Casa Pepe), amb l’ajuda de Gerard Gil, Lluís Cots. Masterització: Raph Dumas. Dibuixos: Enric Casasses (portada), Lluís Juncosa (contra portada), Stella Hagemann (un nino articulat) i Mn. Xemeneia (la cabracabra). Concepte gràfic: Ivan Telefunken. Producció executiva: Francesc Burgos.

Formació en directe

Veu: Enric Casasses. Guitarra, teclats, objectes i programacions: Ivan Telefunken. Guitarra i programacions: David Pru Fernández.

Data de llançament d’Orbiten: 10 de gener de 2020.

Ja pots escoltar l’avanç del tema Orbiten a enderrock.cat

Informació: www.lacasacalba.org

Contacte premsa: info@lacasacalba.org

Escolta l’entrevista a Enric Casasses al programa Pròxima Parada d’À Punt (Minut 1:57)