Preus i venda d’entrades

Consulta el fullet informatiu

 

El proper mes de maig tindrà lloc la primera edició de l’RRRR! Festival. Art i reciclatge, un festival d’art sonor conjuminat amb materials reciclats organitzat per LaCasaCalba i que compta amb el suport de les regidories de Cultura, Gestió Responsable del Territori i Serveis Bàsics a la Ciutadania de l’Ajuntament de Gandia. La seu del festival serà el Teatre del Raval de Gandia i les activitats es desenvoluparan del 12 al 29 de maig.

Prenent com a referència el Dia Mundial del Reciclatge, que se celebra el 17 de maig, pretenem treballar durant tres setmanes oferint diverses activitats i actuacions al voltant del concepte de reciclatge i d’ací el nom del festival que representa les quatre erres del reciclatge: reduir, reutilitzar, recuperar i reciclar’- afirma Francesc Burgos, gerent de LaCasaCalba, actual gestora del Teatre del Raval.

Emprant el joc i l’experimentació sensorial com a eines, aquest projecte utilitza l’art des d’una perspectiva lúdica i participativa emprenent accions com la intervenció artística del Teatre del Raval a mans del performer sonor argentí Ángel Di Stefano -flautista de formació i inventor sonor de vocació- qui, mitjançant màquines i artefactes sonors construïts per ell mateixa amb materials reciclats, donarà pas a la vessant provocadora de l’art per a tots aquells que desitgen experimentar en primera persona. “Estic molt il·lusionat i amb molta curiositat per saber com finalitza el procés que vaig començar a l’octubre, en el silenci d’un taller, sense interacció. Ara es completarà amb l’activació de les màquines per part del públic”.

Es crearà així la Instal·lació sonora interactiva Pull&Play integrada per huit màquines sonores que estaran penjades des de la primera planta del teatre i podran ser accionades pels assistents des del pati de butaques. A més, sobre l’escenari hi haurà disposades també sis màquines sonores més i per la part de darrere, s’habilitarà un passadís que conduirà a instal·lacions cinètiques amb llum negra, les imatges de les quals es projectaran al ciclorama de l’escenari.
 S’elaborarà així un itinerari a mode de circuit que cada cinc minuts anirà avançant des de les files de darrere del pati de butaques fins a la sala amb llum negra. Aquesta intervenció estarà en marxa tant per als escolars com per al públic en general –també visites concertades prèviament- des del dijous 12 de maig –dia de la inauguració del festival- fins el darrer cap de setmana del mes.

SONY DSC

SONY DSC

Per la seua banda, el regidor de Gestió Responsable del Territori, Xavier Ródenas, ha destacat la proposta com a molt innovadora i interessant, “en la línia de la transversalitat que busca el nou govern. Enguany és la primera col·laboració, però voldríem que la nostra participació anés a més. I és que la seua singularitat, no coneguem cap altre festival d’aquestes característiques a l’Estat, lliga amb la nostra aposta de buscar la singularitat de Gandia com a destinació turística”.

 

Programa d’activitats

El dijous 12 de maig a les 20h00 s’inaugurarà la instal·lació sonora interactiva Pull&Play, concebuda expressament per al festival per Ángel Di Stéfano (Barcelona), qui també estarà present en algunes de les activitats que es desenvolupen al llarg de les tres setmanes. Aquesta instal·lació serà l’eix vertebrador del festival i a partir de la qual es derivaran la resta d’activitats complementàries i que tindran lloc entre setmana i els caps de setmana entre el 12 i el 29 de maig.

Així, els dissabtes 14, 21 i 28 de maig seran dies complets de festival amb actuacions matinals de teatre i música com l’espectacle Basurilla de la Cía La Sonrisa del Lagarto (Gijón), el dia 14 a les 11h30; l’actuació de música i reciclatge Fania Helvete, a càrrec de la formació musical Crudo Pimento (Múrcia), el dia 21 a les 11h30 i la preestrena del darrer espectacle de la companyia valenciana L‘Horta Teatre, Lil·liput el dissabte 28 de maig a les 11h30. Aquestes actuacions es complementaran amb la realització de diferents tallers relacionats amb l’art i el reciclatge com el de Sons penjats i Per un tub amb Ángel Di Stéfano; Cara cartró, La mar de plàstic, Juguem amb fem amb Pepa Castillo; Cartró-pedra i Jocs reciclats a càrrec de la Fundació Espurna. També hi haurà projeccions cinematogràfiques, taller de cinema en Súper 8 amb Santiago Estruch així com la projecció del film El viaje de Gaia.

A més, el divendres 13 de maig a les 17h30 es desenvoluparà el taller gratuït Xaranga reciclada amb passacarrer pel centre històric de Gandia i conduit pel mateix Ángel Di Stéfano; el dimarts 17 de maig, Dia Mundial del Reciclatge, tindrà lloc al Teatre del Raval a les 19h30, la xarrada La fracció orgànica. Experiències a Catalunya, a càrrec de BCN Ecologia, Agència Valenciana d’Ecologia Urbana de Barcelona i el dimarts 24 de maig a les 19h30 també al Teatre del Raval es farà la xarrada Erre que erre a càrrec del col·lectiu Makeatuvida (València-Barcelona). L’entrada a les conferències és gratuïta.

Conscienciar en el reciclatge

 Finalment, el regidor de Serveis Bàsics a la Ciutadania, Miguel Ángel Picornell, ha recordat la importància de reciclar, no només des d’un punt de vista sostenible, sinó també d’estalvi econòmic. “Si la gent reciclara, el procés de tractament de residus seria menys costós i es reflectira directament en el rebut del fem. Per això pense que aquests tipus de festivals ajuden a les famílies a prendre’n consciencia”. Picornell ha recordat que la directiva europea obliga als estats membres a reciclar més del 50% abans del 2020. L’índex a l’estat espanyol és del 20% i, per tant, queda molt de camí per fer.

Les activitats complementàries al festival com la presentació-demostració el dia 12, la xaranga reciclada i les xarrades del dia 17 i 24 de maig, són gratuïtes.

Els dissabtes 14, 21 i 28 de maig hi haurà dues possibilitats d’accés al festival: o bé acudir tot el dia, des de les 11h00 fins els 20h00, a un preu de 5 € (anticipades) o 6 € (en taquilla) o bé acudir de vesprada a partir de les 16h00 per participar de la instal·lació sonora interactiva Pull&Play i els tallers de la vesprada a un preu de 3 € (entrada anticipada) o 4 € (en taquilla).

Les entrades anticipades estaran a la venda des del dimecres 20 d’abril al Teatre del Raval, Casa de Cultura Marqués de González de Quirós, Fusta Orgànic i via també online a través de OneTwoTix. A més, els dissabtes 14, 21 i 28 hi haurà dinar amb cuina de mercat a càrrec de Fusta Orgànic a 10 € el menú d’adults i 5 € el menú infantil. Comprant les entrades i el dinar de manera anticipada, tindreu l’esmorzar gratuït.

L’accés és gratuït per als menors de tres anys. L’aforament és limitat. Es poden concertar visites escolars i per a altres grups i col·lectius sempre amb reserva prèvia contactant amb el Teatre del Raval (962.866.532 – info@teatreravalgandia.org – www.teatreravalgandia.org) Consulta el fullet informatiu