En març tindrà lloc la quarta edició del festival HOSTES que se celebrarà novament a l’Octubre, Centre de Cultura Contemporània (C. Sant Ferran, 12 de València) el primer cap de setmana, dies 7 i 8. Enguany tornem a convocar un divers ventall d’artistes de contrastada qualitat al voltant de la cultura popular.

Programació:

Dissabte 07.03

Sona Baixet, espectacles en família
Cia. Elisa M. Matallín presenta Històries de Ratolins
Hora: 18h00. Espai: saló d’Actes i Hall. Entrada: 5 €

En aquesta edició també incloem una actuació adreçada a tota la família. Es tracta de l’espectacle de titelles i música en directe de la Cia. Elisa M. Matallin, Històries de ratolins, que compta amb la participació de la pròpia Elisa M. Matallín com a narradora i titellaire i de Francesc Burgos com a músic i manipulador d’objectes i titelles.

Històries de ratolins( fot. Dani Requeni)2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folk-rock valencià
Gener, VerdCel i Mox
Hora: 19h00 – 22h00. Espai: saló d’Actes i Hall. Entrada: 10 € (tres concerts)

Gener (19h00, saló d’actes)
Proposta encapçalada pel músic i dramaturg Carles Chiner. La seua òpera prima, El Temps del Llop, suposa un bufit d’aire renovador en l’actual panorama musical en català. Acostant a la sensibilitat mediterrània influències tan diverses com Jeff Buckley, Grizzly Bear, Fleet Foxes, Feist o Elliott Smith, Gener es presenta com una proposta d’autor en clau valenciana, personal i moderna. En ella, conflueixen la música d’arrel americana, la cançó mediterrània, el pop somniador i sofisticat i la ràbia de l’esperit punk.

Escolta’ls punxant ací.

PORTADA

VerdCel (20h00, hall)
VerdCel treballa la cançó de manera única, barreja de manera natural influències modernes amb arrels mediterrànies. Amb 15 anys als escenaris, més de 10 anys des de la primera publicació, el 2014 llançà el seu cinquè LP: Argilaga i el 2015 el primer disc en directe: Òrbites. Poetes i cançons. La proposta d’Alfons Olmo és de convicció interdisciplinària, on la música i la interpretació convergeixen per convertir els seus directes en un esdeveniment perfectament equilibrat, amb la comunicació i la interacció amb el públic com pedres angulars.

Escolta’ls punxant ací.

Mox (21h00, saló d’actes)
Aquesta banda de Puçol és renovadora del rock valencià. A la manera que ho feren Lagartija Nick i E. Morente amb el rock andalús. En aquest cas, amb dolçaina, cant d’estil i ritmes potents. I en això han guanyat el concurs Sons de la Mediterrània que organitza el grup Enderrock i que els durà a actuar per bona part dels territoris de parla catalana. A hores d’ara es troben a punt d’entrar a l’estudi per enregistrar el seu 3r disc i, aquesta, serà l’última oportunitat de vore-los en directe a València presentant el disc Palifonies.

Escolta’ls al bandcamp

mox

Diumenge 08.03

Música d’arrel
Miquel Gil & Pep Gimeno “Botifarra” presenten Nus
19h00. Espai: Hall Octubre CCC. Entrada: 12 €

LOGO NUS blanc

Les inigualables veus d’ambdós artistes, juntament amb la guitarra de Gil i les percussions de Botifarra, són els elements bàsics que vertebren un repàs als diferents pals i estils de l’arbre musical del País Valencià. Amb un to distés i col·loquial, Miquel Gil i Pep Gimeno ‘Botifarra’ enfilen les cançons de l’espectacle com per art de màgia, com qui no vol la cosa o com aquell qui canta entre amics: ara un ‘xascarrillo’ aquí, ara una broma allà i de cant en cant van passant les seguidilles, els cants de batre, les jotes i els fandangos, les havaneres. Tota una delícia, vaja.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAbonaments: 20 € (cal reservar, 25 abonaments a la venda)

Reserves: comandes@lacascacalba.org

Organitza: lacasacalba.org

Col·laboren: Pollos Planes, Universitat de València i Universitat Politècnica de València