Del 27 de gener al 23 de febrer

HOSTES – JAZZ

Diumenge 27 de gener a les 19h00

JPMB TRIO (EUA-GB-SPN) + TIP&TOES (VLC)

Tots els públics. Entrada: 12 € – 15 €. Menors d’edat: 6 €. Abonament festival: 30 €. 

La jornada dedicada al jazz ve marcada per una forta presència internacional. Tindrem als JPMB, formació que té les seues arrels en una trobada a Manchester, Regne Unit, durant la primavera de l’any 2000. Amb els anys s’ha demostrat que John Pickup (Anglaterra), pianista i compositor, i Matt Baker (EUA), contrabaixista, posseeixen una connexió musical molt forta. Ara se’ls suma el bateria Dani Domínguez, un dels millors de tot l’Estat. Així doncs, convertits en trio assoleixen el repte d’explorar la música clàssica des del llenguatge del jazz. 

Compartint vetllada els valencians Tip&Toes ens proposen un viatge en el temps, fins als locals de swing dels anys 30 als EUA, on tot era possible i la música fluïa per la sang dels intèrprets i el públic. La banda està formada per Marina Alcantud, piano i veu, Tonete Puerto, contrabaix, i Pablo Soriano, bateria.

HOSTES – CINEMA DOCUMENTA(’)T

Divendres 8 de febrer a les 19h30 

Black is Beltza de Fermín Muguruza

Adults. Entrada: 5 €. Abonament festival: 30 €.

Pel·lícula d’animació. Durada: 80 minuts. 

Fermín Muguruza, director del film, ve al Raval per apropar-nos la seva darrera incursió cinematogràfica. Black is Beltzaarranca a l’octubre de 1965 quan la comparsa de gegants de Pamplona és convidada a desfilar per la Cinquena Avinguda de Nova York, però la racista administració prohibeix la participació dels gegants negres. Manex és l’encarregat de transportar als gegants, i es veu embolicat en un emocionant viatge en el qual es creuen l’assassinat de Malcom X, la factoria d’Andy Warhol, els panteres negres, la revolució cubana, el naixement del moviment hippy i l’ambient psicodèlic dels primers festival musicals.

En acabar la pel·lícula hi haurà un col·loqui amb el seu director

HOSTES – FOLK

Dissabte 9 de febrer a les 20h00

Va com va Teatre + MónDuo Music

Tots els públics. Entrada: 12 € – 15 €. Menors d’edat: 6 €. Abonament festival: 30 €. 

Dissabte 9 de febrer tindrem una doble sessió folk. Per una banda, tindrem l’espectacle de Va com Va Teatre amb Marina Mulet, Anna Berenguer i Sandra Monfort. Un homenatge a la cultura valenciana guiat per les paraules de Vicent Andrés Estellés i les cançons d’Ovidi Montllor. Un viatge que s‘articula a través de la relació d‘una iaia i la seua néta. La reivindicació d‘un llegat que hui més que mai ens cal cuidar enmig d‘un món que camina aliè als ritmes de la terra que ens va veure nàixer. I, per l’altra banda, a Mónduo Music, amb Lies Hendrix (Bèlgica), acordió, i Joan Peiró Aznar (País Valencià), guitarra. Una formació amb seu a Göteborg (Suècia), però amb la mirada a la tradició de les nostres terres barrejada amb la belga. Així, MónDuo busca els millors valsos de musette, les cançons gitanes més conegudes i les cançons folklòriques amb més jazz, combinant-les amb les seues pròpies composicions. 

HOSTES – FLAMENC

Diumenge 17 de febrer a les 19h

Aurora 

Tots els Públics. Entrada: 8 € Menors d’edat: 4 €. Abonament festival: 30 €

Sense perdre la seua identitat flamenca però acostant-se al jazz, la veu de Pere Martínez s’uneix al piano de Max Vilavecchia, el baix de Javi Garrabella i la bateria de Joan Carles Marí per dotar d’una nova sonoritat algunes de les composicions més conegudes de Manuel de Falla, i també peces de Albéniz, Pedrell i Lorca, les que han reunit en el seu disc Aurora. La aurora de Nueva York, el poema de Lorca que ja va interpretar Enrique Morente, Anda jaleo(també de Lorca) o Las cántigas de Alfonso X(de Manuel de Falla) són algunes de les peces que integren el repertori d’aquesta formació que s’acompanya sobre l’escenari amb el ball de José Manuel Álvarez.

GIRANDO POR SALAS

HOSTES – FAMILIAR

Dissabte 23 de febrer a les 17h30

EmocioAnant, de Rodamons Teatre

Públic familiar. Entrada: 5 €. Abonament festival: 30 €

Vicent Adell Lluch, músic i actor; Laura Miñarro Villanueva, música i actriu; Teresa J. Sánchez Carcelén, actriu i cantant; Eva Gómez, música i cantant. 

Nou treball de Rodamons Teatre, una proposta que ens convida a submergir-nos en el món de les emocions a través de la música, les cançons, la poesia i les imatges. Un viatge per la vida amb música, elements visuals i un fet compartit… EmocioAnant pel que pots trobar!

HOSTES – POP

Dissabte 23 de febrer a les 20h00

Julio Bustamante & Lavanda + El Petit de Cal Eril  + Ferran Palau

Tots els públics. Entrada: 18 € – 20 €. Menors d’edat: 8 €. Abonament festival: 30 €

La sessió més pop del festival conjuga a la perfecció l’experiència amb les noves propostes musicals. D’aquesta manera podrem gaudir, per un costat, del mestre de la heterodòxia Julio Bustamante (País Valencià) en format de banda, que ens acostarà el seu darrer teball La misión del copiloto. I, per l’altre costat, de dues de les propostes més excitants del moment: El Petit de Cal Eril (Catalunya), capitanejats per Joan Pons, que presentarà el seu nou treball “△” que s’ha produït, enregistrat i plantejat com una trilogia d’EPs. I Ferran Palau (Catalunya) que ens descobrirà Blanc el seu últim treball, una joia del pop minimalista. Tots dos, a més a més, vindran en format de banda.