Conclou la 8a edició del Festival RRRR! d’Art i Reciclatge i volem compartir amb vosaltres aquest videoresum amb els moments més emocionants del festival.


Organitzat per LaCasaCalba al Teatre del Raval de Gandia, del 16 al 28 d’octubre de 2023, el Festival RRRR! continua, any rere any, amb la tasca de conscienciar sobre l’emergència climàtica mitjançant l’art, la creativitat de d’una perspectiva lúdica i participativa.

La companyia El Gecko Con Botas va ser l’encarregada d’obrir el festival per al públic de la Campanya Escolar amb l’espectacle A PESCAR! “La tasca de conscienciar i repensar el model de consum que tenim a la nostra societat és fonamental, ja que és una de les causes principals de la contaminació dels mars i del planeta i configura el tema central del nostre espectacle”, explica la titellaire i artista visual catalana, Clementina Kura-kura.

Durant l’acte inaugural del Festival vam fer la presentació del projecte d’EcoRehabilitació del Teatre del Raval, un procés de transició que transformarà l’edifici en un exemple de sostenibilitat ambiental a la ciutat de Gandia i en un referent estatal en l’àmbit de les arts vives. “Volem que l’espai siga coherent amb els nostres valors i els projectes culturals que desenvolupem. Per això, estem transformant l’edifici cap a la sostenibilitat ambiental i l’autosuficiència energètica”, apunta Francesc Burgos, director de LaCasaCalba.

A més, Dani Miquel i els Ma-Me-Mi-Mo-Músics van presentar l’espectacle DESFEM, precedit dels tallers participatius L’OMBRA DELS PLÀSTICS d’El Gecko con Botas i PLAS-TIC-ART del grup saforenc Factoria d’ARTIS3.

La programació també va incloure Perpetuum Mobile, un espectacle de l’actriu valenciana Merce Tienda, i finalment, l’Orchestra Fireluche va presentar el seu disc Segona Florada, darrer treball de Pau Riba que arribava per primera vegada al territori valencià, amb la veu de Jordi Subirà i la participació entranyable de Memi March, dona d’en Pau, que li va donar veu a alguns versos i va compartir algunes anècdotes amb el públic.

Video: Aleixa Prokesch
Música: ‘Caterina’ de l’Orchestra Fireluche