El Teatre del Raval de Gandia acull la 10a edició del Festival Hostes del 9 de gener al 26 de febrer de 2021. Venda d’entrades i abonament per a tot el festival (30 €) a la web www.teatreravalgandia.org

Amb la compra d’un abonament, un disc de LaCasaCalba de regal. Consulta en la taquilla del Teatre del Raval.

HOSTES POP

Òscar Briz presenta Amor & Psicodèlia en temps de virus

Dissabte 9 de gener, 20h00

Entrada anticipada: 10 €; Taquilla: 12 €

Amor & Psicodèlia en temps de virus recull nou cançons composades o completades durant l’etapa de confinament en la primavera de 2020. És un àlbum de cançons que podria catalogar-se d’obra conceptual al voltant dels temes que inicien el seu títol. En gran mesura, les lletres canten experiències d’exploració psicodèlica i diferents aspectes del que entenem per amor. Van ser treballades en un context de confinament solitari al paratge que envolta Òscar Briz i un peculiar, però no per això menys dolorós, trencament vital.

HOSTES JAZZ

Albert Sanz & Javier Colina presenten Sampa 

Dissabte 16 de gener, 20h00

Entrada anticipada: 10 €; Taquilla: 12 €

Quan dos músics de la sapiència, l’estil i el mestratge del contrabaixista Javier Colina – pedra fonamental del so Jazz Flamenc del Segle XXI – i l’eclecticisme, la inventiva i l’elegància del pianista Albert Sanz, uneixen les seues forces per a enfrontar junts els seus standards brasilers favorits, allò natural és esperar un plaer musical diferent a tots els altres. 
Sampa és el fruit d’aqueixa gojosa trobada forjada a foc lent, descobrint l’amor de tots dos per la música brasilera, entre l’alegria i la sorpresa de compartir artistes i cançons. Un exquisit treball d’orfebreria i precisió que satisfà les millors expectatives.

HOSTES CANÇÓ

Andreu Valor presenta Insurrecte 

Dissabte 23 de gener, 20h00

Entrada anticipada: 10 €; Taquilla: 12 €

Insurrecte és el resultat d’una novetat tangible en el nou projecte d’Andreu Valor.

A través de 10 cançons, inicialment, amb una sonoritat renovada, textures ambientals i arranjaments propis d’un pop-folk nord-europeu capaç de mantindre l’essència del missatge, el cantautor de Cocentaina ens transporta a experimentar noves sensacions sonores i una contundència rítmica en els temes. Les lletres pretenen mantenir l’ànima rebel que planta cara a les injustícies i canta a la pau amb un disc obert que s’atreveix a seguir amb els formats clàssics, cd i vinil, però amb l’estratègia de no donar-ho tot de colp.

A través d’un codi QR inserit als treballs físics, es podran aconseguir noves cançons inèdites i nou material en primícia per incentivar el vincle.

HOSTES EXPERIMENTAL

La paella sònica, projecte multidisciplinar d’Adolf Murill

Dissabte 30 de gener, 20h00

Entrada anticipada: 10 €; Taquilla: 12 €

La cerimònia de germanor que implica menjar paella i les converses amb l’escriptor Josep Piera al voltant de la seua darrera obra El llibre daurat, la història de la paella com no s’ha contat mai, van ser el detonant d’aquesta proposta artística fronterera i atrapada en una partitura poc convencional plena de formes que ens recorden sovint a certs elements que intervenen en l’acte de cuinar la paella. Colps de perols i objectes de cuina als preparatius; sons curts, granularitats, al sofregit; xup-xup de l’aigua i clímax sonor, al bull, i delicades i orgàniques sonoritats, al remat, conformen les quatre parts d’aquesta creació sonora on, a més a més, es combinen imatges de l’acte de fer la paella i una posada en escena marcada pel set de percussió que representa una cuina en la seua màxima extensió. 

La paella sònica és una proposta multidisciplinar de l’artista i pedagog valencià Adolf Murillo encaminada a traslladar-nos cap altres territoris de la sensibilitat i connectar la nostra imaginació d’una forma totalment sinestèsica. Una clara invitació a abandonar-nos a un exercici d’escolta inusual si tenim en compte el poc temps que dediquem a escoltar allò que ens envolta i, fins i tot, a escoltar-nos. 

HOSTES SPOKENWORLD

Antón Reixa presenta Melancoholemia (vida de Mamarracho)

Dissabte 6 de febrer, 20h00

Entrada anticipada: 10 €; Taquilla: 12 €

L’artista Antón Reixa presenta Melancoholemia (vida de un Mamarracho), una vídeo performance amb una pantalla que reprodueix imatges editades on el peroformer va teixint un relat sobre el presumpte personatge, Mamarracho,  també conegut per Persona. Al personatge li manca una manera de ser i l’autor denomina aqueix estat com melancoholemia.

El text és del mateix Antón Reixa, el vídeo és una creació del vídeoartista Antonio Segade, i s’utilitzen músiques del grup Cahopou, un loop de ritme de jevi i efectes de sound track.

HOSTES OBJECTES

La Panda de Yolanda presenta Circ obsolet

Dissabte 13 de febrer, 18h00

Entrada anticipada: 5 €; Taquilla: 6 €

Si continues escrivint cartes, si recordes números de telèfon o si tens cintes VHS… Circ obsolet t’encantarà perquè és un circ d’allò vell, espatllat, d’allò caduc i oblidat. Com els telèfons fixos, les balladores flamenques damunt la tele, les televisions mateixes, o les cartes postals escrites a mà. Una oda a aquells que ho arreglen tot perquè les coses continuen funcionant, malgrat la seua inutilitat.

La Panda de Yolanda és una companyia formada en el 2012 per quatre persones del món del teatre i la música, David Durán, Raquel Hernández, Merce Tienda i Josep Mª Zapater, tots amb una llarga trajectòria professional com a intèrprets i creadors en diferents àmbits artístics com la música, la dansa, el cant, el teatre de text, experimental i d’objectes.

HOSTES FOLK

Efrén López & Eléonore Fourniau  

Dissabte 20 de febrer, 20h00

Entrada anticipada: 10 €; Taquilla: 12 €

Aquest concert és una trobada de dos amics compositors, vinguts dels extrems oriental i occidental de la Mediterrània. Tots dos han dedicat les seues respectives carreres a la creació a partir d’elements presents en les músiques d’arrel de diferents tradicions. Junts ens presenten composicions pròpies i improvisacions tot utilitzant ritmes i modes provinents de diferents tradicions modals: cretenca, balcànica, turca, azerí, persa, afganesa, medieval… totes elles passades pel sedàs del seu propi Mare Internum personal.

HOSTES MULTIMÈDIA

La Sonrisa del Lagarto presenta Ohiá

Dissabte 27 de febrer, 18h00

Entrada anticipada: 5 €; Taquilla: 6 €

Ohiá, una xicoteta dent de lleó, a la recerca de les seues bufones espores, emprén un viatge oníric ple d’aventures, emocions i canvis sorprenents que l’ajudaran a comprendre la bellesa de la zaranda de la vida. Brollar, florir, marcir i… tornar a brollar.