logo2013postweb

Tres dies consecutius per a tres sessions musicals de tres estils distints: folk, pop i cançó d’autor. Tres, sí, tres, per a dues accepcions d’una mateixa paraula: persones allotjades en casa d’altri, persones que hostatgen algú a casa seua. Açò, ni més ni menys, és Hostes (de lacasacalba.org); una proposta acollidora per a la primavera; tres per a una unitat lèxica nova: hostres. Enguany serà la segona edició i se celebrarà a l’Octubre CCC de València.

Programació

Divendres 19.04, a les 20h00: ALJUB (folk mediterrani)
Joansa Maravilla és l’ànima mater d’Aljub una formació que va publicar l’any passat el que és possiblement el seu millor treball discogràfic, En minúscules, tant pel que fa a la recerca de noves sonoritats escarbant en la tradició valenciana i oriental, ensems, com per la qualitat sonora de l’enregistrament i l’acurada edició en format de llibre-disc. D’altra banda, en aquesta producció es rodeja de tres músics experimentats, que treballen habitualment en l’àmbit del jazz i la cançó. Així la banda està composta per Andrés Belmonte (flautes), Alex Cesarini (contrabaix) i Josep Pérez (veu, guitarró i percussions). I encapçalada pel propi Joansa Maravilla a les cordes i percussions.  Es tracta de l’estrena, presentació oficial del disc, a València.

Foto Rubén Suárez

Dissabte 20.04, a les 20h00: MI# (pop-rock)
Aquest grup de la Ribera Alta forma part del catàleg de LaCasaCalba Ed. L’any passat editaren el seu primer disc, Projecte Escolopendra, el qual tampoc ha estat presentat com cal al cap-i-casal. Serà doncs una estrena, també! Mi# és Josep Artés, però és a partir d’aquest projecte que també hi formen part: El Beato (bateria), Grefu (teclat i veu), Martín Martorell (baix i veu) i Raül Uberos (guitarra). En directe són vitamínics alhora que sorprenents, principalment per la lírica desllenguada i surrealista de Josep Artés.

Foto Santiago Tormos

Diumenge 21.04, a les 20h00: CLARA ANDRÉ’S TRIO (cançó d’autora)
Clara Andrés és una de les veus més delicioses de la música en valencià. Treballa tant en casa nostra com a Catalunya. La seva música és una combinació de cançó d’autora contemporània i elements de pop i folk d’aparença naïf i poètica costumista. Actualment presenta nova formació d’aroma jazzístic -Jose Luis Porras (contrabaix) i Roberto Capella (piano)- amb la que revisita el seus dos discos Dies i dies i  Huit, els quals han estat guardonats als Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià.

clarapostweb

Informació compilada:

Dv. 19.04 – 20h00 : ALJUB
Ds. 20.04 – 20h00 : MI#
Dg. 21.04 – 20h00 : CLARA ANDRE’S TRIO

Lloc: Auditori de l’Octubre CCC de València (C. Sant Ferran, 12).
Entrades: 6 € (50% de descompte amb el carnet de la Univesitat de València).
Abonament festival: 12 €. Si reserves l’abonament et regalem a més a més una bossa de lacasacalba.org.
Reserves: comandes@lacasacalba.org.

Organitza, lacasacalba.org.
Col·laboren, Servei de Política Linguïstica de la Universitat de València, Pollos Planes, Kit Garden i Octubre CCC.