La Orquesta Volante és una proposta escènica innovadora que combina música i reciclatge i que ha estat creada per Ángel Di Stefano – flautista de formació, inventor de vocació. Fou estrenada en el Teatre del Raval, Gandia, dins del marc del RRRR! Festival d’art i reciclatge, en 2016. Aquesta proposta artística ens convida, per una banda, a reflexionar i prendre consciència sobre un problema mediambiental important, la creació de residus i per altra, a jugar i esperonar la nostra creativitat, a través de l’art fet a partir de recursos aparentment ‘inútils’.

Com a eix central, es tracta d’una instal·lació interactiva amb huit màquines sonores penjades i uns altres instruments a peu de l’espectador. Aquests instruments estan construïts amb tota classe d’objectes quotidians i deixalles. Adaptant-se a l’espai escènic disponible, queden distribuïts i il·luminats de tal manera que també es converteixen en objectes amb un valor plàstic. Les màquines penjades en alt són accionades pels espectadors mitjançant cordes, mentre que hi ha diverses maneres de fer sonar els altres instruments. A banda, els espectadors poden tocar-los de forma espontània; però també, com a part d’un espectacle orquestrat, coordinant una intervenció col·lectiva, mitjançant un joc de llums. En la estrena al Raval, l’espectacle es completà amb una projecció que recollia en directe les imatges de com es tocava un instrument particular. Aquest espectacle requereix un desenvolupament i adaptació a l’espai escènic on es munta.

Francesc Burgos col·labora en aquesta producció com a director d’escena. Director artístic del Teatre del Raval de Gandia, també és ambientòleg de formació i artista escènic.

Per fer possible aquesta producció, hem comptat amb el suport de CulturArts, dins de la convocatòria d’ajudes per al foment d’activitats musicals, 2016.

Contacte i contractació:
info@lacasacalba.org
contractacio@lacasacalba.org