Promoure l’activitat dels creadors és l’objectiu de la Setmana d’Autor, mostra de música que se celebra des del 1996. En aquesta edició 2012, la Fundació Autor de la SGAE, organitzadora de la iniciativa, ha volgut fer un pas més i aliar el treball dels autors amb la defensa dels drets humans. Amb Amnistia Internacional (AI) com a entitat convidada, i amb la col·laboració de BARNASANTS i de Radio 3 com a mitjà oficial, ha preparat un extens programa de concerts i taules rodones, que es desenvoluparà a onze ciutats espanyoles del 10 de desembre, Dia Internacional dels Drets Humans, al dia 16 del mateix mes.

Amb el lema «Autors pels drets humans», Barcelona, Bilbao, Cadis, Comillas, Osca, Las Palmas de Gran Canaria, Madrid, Pontevedra, Sevilla, València i Saragossa acolliran una àmplia mostra de músics emergents i autors consagrats. Entre ells, Ivette Nadal, Dani Flaco, Jabier Muguruza, Aurora Beltrán, José Ignacio Lapido, Shuarma, Arístides Moreno, Amaia Zubiria, Klaus & Kinski, McEnroe, Pedro Guerra, Camerata Flamenco Project, Dr. Sapo, Silvia Penide, Xoan Curiel, Emilio Rúa, Urko Menaia, Chez Luna, La Catedral Sumergida, Enkore, Orquesta Pinha i Gelo Nutopia.

Pel que fa a la ciutat de València, aquest dijous 14 de desembre a les 19.30 h actuaran, d’una banda, Òscar Briz, acompanyat de Víctor Traves a les percussions i Xavi Alaman al baix, i de l’altra, Emma Get Wild. Tot açò, en entrada gratuïta a la sala Electropura, situada al barri de Russafa de València.