El sisé àlbum d’aquest prolífic artista valencià, L’estiu, és en realitat un vell desig: «fer un disc pràcticament tot sol, amb guitarra i veu». Tot i que finalment les cançons s’han vestit amb altres, uns pocs, elements més, la columna vertebral del disc la constitueix “la gravació realitzada en tres dies de l’octubre de 2009, a Manchester, amb la guitarra gravada en cada tema d’una presa i la veu acompanyada dels meus propis cors».

Així doncs, es tracta d’un grup de cançons senzilles, en la composició i la presentació, escrites majorment en estiu i partint de la posició i el to de sol: «l’astre que ens dóna llum i calor». A més a més, cal destacar la qualitat màntrica d’alguns dels temes i, en línies generals, l’intent de defugir de farciments innecessaris, per tal d’aconseguir que «la música sone sobre el llit d’allò que més necessita, i millor la complementa, el silenci, a qui no en va està dedicat el disc».

Jordi Turtòs, periodista musical, director del programa De Prop del Canal 33, situa estilísticament el disc:

«Briz canta en sol, sota el Sol, amb la pau de Nick Drake, la contemplació màgica de Pep Laguarda i la solitud del corredor de fons (com Remigi Palmero), onze cançons on manen les paraules bressolades per guitarres amigues. Cançons que aconsegueixen hipnotitzar-nos amb suavitat, compartint la sensualitat estiuenca i, amb la complicitat dels records, seguint fent més estius amb els que resguardar-nos dels freds que vindran».

Oberta contractació
contractacio@lacasacalba.org

Descarregar dossier d’artista
Descarregar dossier d’artista (castellano)
Descarregar foto

Bandcamp L’estiu
Website Òscar Briz