Una bossa de plàstic llançada per la finestra i un enigmàtic personatge que va amb la seua casa mòbil protagonitzen “Plàstic” el nou vídeo d’El Triangulista, l’alter ego artístic de Francesc Burgos, ambientòleg de formació i un dels principals artivistes de l’escena nacional.

El vídeo, dirigit per Pau Berga i produït per TresDeu Media i el Teatre del Raval de Gandia, té la intenció ètica de denunciar la crisi ambiental que pateix el planeta i el propòsit estètic de crear un imaginari propi, on destaca l’ús d’instruments insòlits.

Aquest treball visual, gravat a la Marjal de la Safor, submergeix l’espectador en un univers fantàstic protagonitzat per El Triangulista, un rodamons plenament conscient de la contaminació ambiental i que, en el seu recorregut pels camps i les platges, testimonia el desastre ecològic que l’ésser humà deixa al seu pas.

“Són tants els estímuls contraris a detenir la destrucció del planeta, que és difícil creure que un vídeo arribe a fer influència realment, encara que està fet amb la intenció de despertar consciències a través de l’art i l’humor. El vídeo, como es veu, té un marcat ambient apocalíptic, ja que l’ésser humà s’adreça a un precipici creat per les seues pròpies accions”, afegeix Burgos sobre la finalitat de “Plàstic”.

El vídeo a més a més és un treball ple d’atifells i objectes d’attrezzo únics i extraordinaris com ara el falcó Pep el Xoriguer, fidel company d’aventures del protagonista, i el seu propi tricicle llar. Dos peces creades per l’artista i constructor de maquinària escènica Jordà Ferre (Antigua i Barbuda), que sumats al extravagant vestuari del protagonista dissenyat per Maria Almudéver aconsegueixen transportar l’espectador al ric món interior del seu creador.

“Plàstic” forma part de l’EP homònim, primera producció musical d’El Triangulista, un treball conceptualment i artesanalment desenvolupat per l’artista, qui ha interpretat, gravat i mesclat les quatre cançons amb un munt d’instruments que no són instruments (poals de fem, caixes de te, claus de casa, taula de fusta, etc.), ja disponible en totes les plataformes digitals i, molt prompte, en edició física en vinil.

Qui és El Triangulista?

El Triangulista és l’alter ego artístic de Francesc Burgos (Tavernes de la Valldigna, 1976), qui compta vint anys de trajectòria encapçalant diferents projectes, tant en l’àmbit de la gestió cultural (LaCasaCalba i Teatre del Raval de Gandia), com en el de la creació artística (Amanida Peiot i La POP, Petita Orquestra Peiotaire). Burgos ha creat aquest estrafolari personatge sense límits: una proposta singular que abraça les arts vives, la tecnologia retrofuturista i la reutilització d’objectes, amb una mirada poètica i engrescadora alhora. En definitiva, un somni fet realitat.

ESCOLTA L’ EP ACÍ

MIRA EL VÍDEO DE ‘PLÀSTIC’

www.eltriangulista.com

CONTACTE DE PREMSA: Corina Preciado · corina@senoritacometa.com · 609 1427 19