Paciència, un clam mediambiental en temps de crisi

Paciència, clemència, que el món es curarà! Demà comença hui, no ho deixes per demà! Així comença la lletra d’aquest tema d’El Triangulista, Paciència, primer avanç, en forma de clip, del “Plàstic EP”, que inclourà també la resta de composicions de l’espectacle teatral “Plàstic-tic-tic!”, estrenat a l’octubre de 2019.

No és casual que Paciència siga el primer tema llançat per El Triangulista, l’alter ego del músic, actor i activista cultural, Francesc Burgos. En aquests dies de crisi, la seua lletra és un clam mediambiental, una crida a la reflexió, una invitació al decreixement. I tot açò des de l’humor que caracteritza aquest polifacètic i inquiet artista, no-artista.

Francesc Burgos, ambientòleg de formació i director artístic de LaCasaCalba i del Teatre del Raval de Gandia, preocupat i ocupat sempre en temes mediambientals, assenyala que és urgent escoltar allò que ens diu el planeta. Sobretot en aquests dies de crisi sanitària: “Estem aprenent, amb el que està passant, la importància, per exemple, de la sobirania alimentària, de les cures i de la descongestió ambiental, enfront del model neo-liberal globalitzador, que està asfixiant el planeta.

Els sistemes econòmics i socials de proximitat són els que estan salvant la situació en el present i haurien de ser els que governaren el futur”, explica aquest artista, resident al Teatre del Raval de Gandia.

Amb aquest “clip antivíric” El Triangulista vol posar el seu gra de sorra en l’educació mediambiental i les lliçons que ens està deixant aquesta crisi i, cada dia, el planeta. Per això el clip roda per les xarxes socials amb l’objectiu de fer-nos reflexionar amb humor i trellat sobre el que ja tenim a sobre: “Un planeta que reclama un canvi de model socioeconòmic si no volem que explote”.

Enllaç al vídeo en youtube

Ací pots descarregar-te aquest videoclip, l’àudio i altres materials

Segueix-nos en Facebook – Instagramwww.triangulista.com

Foto: Xepo ws
Foto: Xepo ws
Foto: Xepo ws