Ja està a punta  la primera edició del TROVAM!, una fira-festival que vol donar a conéixer el treball dels músics valencians i servir de punt de trobada professional de la indústria musical.

L’actuació de 15 grups en diversos espais de la capital de la Plana es combinarà amb una jornada de debat què comptarà amb un grapat de professionals del sector. El TROVAM! 2013 compta amb el recolzament de l’Ajuntament i la Diputació de Castelló, Culturarts i la Universitat Jaume I.

Impulsat per la Valencian Music Association (VAM!), a Castellò naix el TROVAM!, un nou projecte de fira-festival que vol donar a conéixer la vitalitat de la música valenciana i convertir-se en punt d’encontre per al debat i l’anàlisi de la indústria musical.

El certamen se celebrarà els dies 17, 18 i 19 d’octubre en diversos llocs de la capital de la Plana: L’Auditori, El Teatre del Raval, la Llotja del Cànem, La Pèrgola i la Plaça Santa Clara, i està organitzat en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, la Diputació, Culturarts, i la Universitat Jaume I.

trovam_cartell_ok2

L’actuació de 15 grups, entre els quals es troben formacions de consolidada trajectòria, com ara Obrint PasToti Soler, Feliu Ventura i Òscar Briz, que actuaran al costat de formacions més joves, com ara Orxata, Vertigen, Aspencat, Pau Miquel Soler, Rapsodes, Els Catarres, Txarango, Els Nens Eutròfics, es combinarà amb una jornada professional (divendres 18, de 9.30h a 15h) que pretén analitzar i debatre sobre el present i el futur de la indústria i del periodisme musical, així com reforçar els lligams professionals del sector. Aquesta primera convocatòria comptarà també amb un concert gratuït per a públic familiar que tindrà lloc a la Plaça Santa Clara el dissabte 19 pel matí, a càrrec de La Petita Orquestra Peiotaire i Marcel El Marcià.

El TROVAM!2013 vol servir de plataforma per a la difusió de la música valenciana, i aposta per un format sostenible de fira-festival que permeta apostar per la música com a dinamitzador social i cultural i contribuïr a la normalització en la Comunitat de la música expressada en valencià. Es tracta d’uns objectius que formen part de la fulla de ruta de l’associació VAM! que promou el certamen. Aquest col·lectiu està format per quatre reconegudes empreses de management valencianes: Metrònom (Castelló), Pro21, Mesdemil i La Casa Calba (València), i Suport Produccions (Alacant).

PROGRAMACIÓ

Dijous 17 d’octubre

20.00h – OBRINT PAS en acústic, Auditori de Castelló (10 €)

Divendres 18 d’octubre

9.30h-14h – TROBADES DE LA INDÚSTRIA MUSICAL VALENCIANA, Llotja del Cànem (gratuït)

19.30h – TOTI SOLER & GEMMA HUMET + PAU MIQUEL SOLER – Teatre Raval (6 €)

22.00h – ASPENCAT + VERTIGEN + ELS CATARRES + RAPSODES – La Pérgola (8 €)

Dissabte 19 d’octubre

12.00h – SONA BAIXET -espectacles en família-: LA PETITA ORQUESTRA PEIOTAIRE + MARCEL EL MARCIÀ – Plaça Santa Clara (Gratuït)

19.30h – FELIU VENTURA + ÒSCAR BRIZ – Teatre Raval (6 €)

22.00h TXARANGO + ORXATA + ELS NENS EUTRÒFICS + MALNOM – La Pèrgola (8 €)
Entrades a la venda: www.ticketea.com, www.agendapv.com, taquilles de l’Auditori, del Teatre Raval, i Llibreria Babel de Castelló, Centre Social El Terra

Abonament La Pèrgola (12 euros).

Autobusos des de València: trovambus@gmail.com.