Del 14 al 26 d’octubre de 2019. Teatre del Raval, Gandia.

L’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge és una iniciativa de LaCasaCalba, desenvolupada en col·laboració amb el Departament de Gestió Responsable del Territori de l’Ajuntament de Gandia. Té com a objectiu la conscienciació, mitjançant l’art, de la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus, des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa.

Consulta tota la programació del festival en: www.rrrrfestival.org  o descarrega’t el programa.

La combinació d’art i reciclatge de l’RRRR! Festival atrau vora un miler de persones a Gandia
La producció pròpia del festival ha fet vibrar el públic assistent en la seua estrena absoluta

 Gandia (31 d’octubre de 2019). L’RRRR! Festival d’Art i Reciclatge ha conclòs el cap de setmana la seua 4a edició a Gandia. El festival organitzat per LaCasaCalba i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia, va començar en 2016 i des d’aleshores s’ha convertit en un referent singular al País Valencià i a l’Estat amb la presentació de propostes artístiques que tenen presents l’estratègia de les 4R: Recuperar, Reduir, Reutilitzar i Reciclar.

Del 14 al 26 d’octubre s’han presentat al Teatre del Raval una ampla varietat de propostes innovadores que combinaven l’art i el reciclatge amb la reflexió sobre la problemàtica global existent al voltant de la generació i la gestió de residus des d’una perspectiva crítica, lúdica i participativa.

S’han representat 5 espectacles de teatre i músicai, en una vessant més participativa, s’han oferit també 5 tallerson els participants han pogut experimentar els diferents usos que se li poden donar a materials en desús, tant per a l’elaboració de nous objectes d’us quotidià com per a l’experimentació amb projectes artístics i creatius. A més a més, s’han instal·lat 2 exposicions, una d’escultures elaborades amb ferro de rebuig a càrrec de l’artista plàstic Josep Basset i la instal·lació CasiObsessió, de l’artista sonor Martí Guillem, elaborada amb teclats Casio antics que es podien tocar simultàniament. A més, alguns dels espectacles en obert s’han oferit també en campanya escolar i s’ha desenvolupat un taller per a docents amb la col·laboració del Cefire de Gandia.

Vora 1.000 persones han participat de l’art i el reciclatge

Al llarg del festival, al voltant de 800 xiquetes i xiquets han visitat les exposicions en campanya escolar, als quals s’han sumat vora 200 persones més que han assistit als espectacles en obert i han participat dels tallers i la instal·lació plàstica Unfla’t, una estructura inflable gegant resultat del treball realitzat pels participants del taller.

La vessant més reflexiva i conscienciadora el festival es va plasmar amb la projecció del documental Bicicletes vs cotxes i amb el posterior col·loqui de la mà de Pasqual Boquera, president del Col·lectiu Dynamo de Carcaixent i professor de la UPV.

El festival va concloure dissabte 26 amb l’estrena de la producció pròpia Plàstic-tic-tic-tic!, d’El Triangulista, producció teatral creada per la companyia del Teatre del Raval sota la direcció escènica de Ximo Vidal i amb Francesc Burgos, El Triangulista en escena. <<L’espectacle va resultarun èxit,– assenyala Francesc Burgos, director artístic del festival – ha fet vibrar els més menuts en campanya i les famílies en obert. Hem rebut moltes felicitacions en el comiat que feia El Triangulista a l’eixida del teatre: no m’ha agradat, m’ha encantat!, deia la gent. Ha estat un procés llarg però molt gratificant, on han participat un munt de professionals, tot i tractar-se d’una obra amb un sol actor a l’escenari acompanyat per un ocell autòmat.Ha sigut un plaer treballar amb Ximo Vidal,– remarca Burgos –un dels referents del teatre valencià. Tot un mestre que, amb 70 anys, continua emocionant i emocionant-se amb el seu treball>>.

El festival compta amb el recolzament de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, Sempre Teua, Diputació de València, Ministeri d’Educació, Cultura i Esport, Ecoembes i el Teatre del Raval de Gandia.