El Teatre del Raval acollia el 5 de març ’25 voltes al món’, un espectacle antològic d’una de les companyies de teatre i música familiar més prestigioses al País Valencià, Rodamons Teatre. Baix el títol de ‘Sona Baixet en Dansa’, la sala presentava una proposta en la qual es recullen les experiències d’uns rodamons que en 1996 començaren el seu camí, dedicant-se a l’arreplega i investigació de contes i músiques populars. I tot, acompanyats pels seus particulars instruments, reciclats, antics i tradicionals.

L’estrena del concert a Gandia servia, a més, com a festa de presentació de la nova edició del festival Sona Baixet Fest, que se celebra el 9 i 10 d’abril.

SOBRE RODAMONS TEATRE

Rodamons veu la llum amb una primera actuació el 15 de setembre de 1996. Era francament difícil; ni tan sols tenien un lloc on poder preparar-se així que cada dia baixaven al llit del riu Túria a treballar entre pins, jardiners, esportistes i les persones que passejaven els seus gossos. Aquest va ser el lloc on va començar a forjar-se rodamons…

Molt a plogut des de llavors però han intentat mantenir-se en la línia que van establir en aquell moment. Els motius de la seua investigació segueixen sent els contes, la tradició, la relació directa amb el públic, la música en directe, el sabor del carrer, la convivència intergeneracional i la reflexió.