El programa d’enguany comptarà amb la presència d’artistes com Dani Miquel, el cantacançons més estimat pels xiquets que recorre escenaris, places i escoles amb la dolçaina, la viola de roda i altres instruments ètnics i de joguina creant espectacles únics amb la música tradicional valenciana com a fil conductor; Marcel el Marcià, un personatge que volta pel món acompanyat de dos inseparables amics, Arròs i Alforn, i amb un bon equipatge farcit d’experiències i molta música per a no parar de ballar; La POP, Petita Orquestra Peiotaire, la banda més jogassera de la Valldigna que revisita i actualitza peces del cançoner popular galacticovalencià en una divertida i atrevida funció acústica i que, a més a més, musicarà en directe una peça dels pioners del cinema juntament amb Felah Mengus, el camperol errant que prové de la Marina i que, a banda del seu projecte musical liderat per l’inquiet i curiós músic Óscar Jareño, ha format part també de projectes audiovisuals i escènics, com ara a l’espectacle Kraft de la Cia. Bambalina, i ha musicat pel·lícules en directe, disciplina que també practicarà al nostre festival. També estarà present la companyia valenciana de circ Vértigo Danza Aérea que portarà Up, una peça de dansa aèria en la que el moviment natural del cos de l’artista, Sandra Casares, es fon amb l’espai creant una sensació d’ingravidesa que hipnotitza la mirada de l’espectador. De la mateixa companyia circense ens acompanyarà Spinish, l’alter ego d’Edu Martínez, artista versàtil que presentarà Punk-wheel, un show cabareter amb un aro gegant conegut com roda Cyr i que no deixarà indiferent a ningú. Per la seua banda, la companyia Globus Teatre posarà en escena Les proves de la fada, un espectacle per a públic familiar que juga amb les paraules, les rimes i les cançons i no faltarà la màgia de la mà de Màgic Hugo el jove mag de la Safor que captiva amb la seua màgia fresca, divertida i diferent.

Sona Baixet Fest també planteja activitats simultànies a les actuacions i que van des dels jocs populars que proposen Quique i Adrià Ordines, coneguts artísticament com Pare i fill, a la mindisco que conduiran els punxadiscos galàctics de LaCasaCalba, el cinema musicat en directe i la cuina casolana i de mercat que prepararà Fusta Orgànic amb servei de bar, esmorzars i dinars amb productes de la terra. A tot açò se sumaran els tallers de diferents disciplines artístiques: de teatre, amb Ma. Josep Gonga i Almudena Perelló i música, amb Hugo Canet, tots tres professors del Teatre escola del Raval; de circ amb cía. Vértigo Danza Aérea i el taller d’art en el que participaran els artistes Vicent Almar, Núria Cardona, Baptiste Pons, Xavi Bataller, Laia Martí i Anna Soler.

Tota la informació en www.sonabaixet.com

Festival Organitzat per LaCasaCalba.

Col·laboren: Teatre del Raval – Ajuntament de Gandia – Fusta Orgànic – Consell dels Joves de Gandia – Pinturas Monduver Gandia – Pollos Planes – Cineclub Pessic de Pedreguer

Cartell_Sona_Baixet_web_menut