El festival llança la programació que reivindica l’escolta atenta i les experiències sensorials i que inclou dues estrenes d’artistes de la comarca.

15/12/23

El Festival HOSTES celebra la 13a edició amb tot un ventall d’experiències sonores que fusionen tradició i contemporaneïtat per encoratjar l’escolta atenta i els sentits. La programació, que s’ha llançat aquest divendres, inclou 5 dates -del 13 de gener fins al 10 de març- amb una selecció d’artistes valencians i també d’altres territoris, com ara Catalunya o Euskal Herria, que ompliran de música l’escenari del Teatre del Raval de Gandia.

Enguany, l’HOSTES alçarà el teló -dissabte 13 de gener- amb una sessió doble dedicada al looping i a la reinvenció dels ritmes ancestrals per construir nous llenguatges i sonoritats. La proposta de l’etnomusicòleg i multiinstrumentista basc Amorante serà l’encarregada d’obrir el festival amb la presentació del seu nou treball ‘Harriherrihar’. Tot seguit, el músic i compositor oliver Joan Mont estrenarà una nova experiència immersiva titulada ‘Wildbones’. Els dos concerts vindran acompanyats de projeccions audiovisuals per captar i impactar les mirades del públic.

Dues setmanes després, el dissabte 27 de gener, la jove contrabaixista, cantant i compositora barcelonina, Magalí Datzira, recorrerà els seus arrels més jazzístics influenciats per altres ritmes com ara el funk o el pop electrònic. D’altra banda, el diumenge 11 de febrer, Alba Armengou, cantant i trompetista catalana, presentarà Susurros del viento‘, un projecte delicat i commovedor ple de talent.

La quarta cita programada per al dissabte 24 de febrer, una sessió doble protagonitzada per l’estrena del disc Amor Nòmadade Joan Peiró Aznar ens convida a viatjar pels diferents ritmes d’arreu del món que l’han influenciat. A més, gaudirem de Morninblind, una proposta musical profunda, emotiva i immersiva encapçalada per la cantautora barcelonina Sandra Bossy-Retti, el lletrista anglés Richard Hayden i la col·laboració de Gat, membre de la formació musical Gran Teatro Amaro i director de l’emblemàtic segell discogràfic G33G Records.

L’agrupació Bratia encapçalada pel contrabaixista serbi establert a Barcelona, Ivan Kovacevic, tancarà el Festival el diumenge 10 de març amb la seua trepidant fusió de ritmes balcànics, jazz manouche i sonoritat gitana.

Durant tot el Festival, el públic podrà visitar l’exposició ‘EcoRehabilitació del Teatre del Raval’, per conéixer el procés de transició de l’edifici cap a un espai pioner en sostenibilitat ambiental i eficiència energètica. A més, durant les sessions dobles s’habilitarà el Gastroespai de la mà del col·lectiu Ca Saforaui.

El Festival HOSTES compta amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura, la Diputació de València, l’INAEM a través del programa Girando Por Salas, Artistas En Ruta, l’Ajuntament de Gandia i el Teatre del Raval de Gandia.

Entrades i abonaments al web: www.teatreravalgandia.org