Notes al peu és una crida de citació, signes gràfics representatius dels sons musicals [notes] que remeten al límit, a l’extrem [al peu]; çò és a la perifèria, la proximitat, el petit format i l’experimentació.

Fins a la data s’han desenvolupat dues temporades d’aquest cicle; totes dues al mateix emplaçament, l’Auditori de l’Octubre CCC, amb artistes com ara: Mishima, Ruper Ordorika, Joan M. Oliver (Antònia Font), Anari, La Jr, Remigi Palmero, Transportes Hernández y Sanjurgo (amb J. Hernández, líder de Siniestro Total), entre d’altres.

Aquest 2014, el reecuperem per oferir una nova remesa d’artistes d’ara i ací, que col·laboren entre ells: parelles de fet, de fet artistes. Un divendres al mes de febrer a maig a l’Octubre CCC, 4 sessions de música moderna col·laborativa des de la perifèria.

Febrer 2014

JOP (Bartolomé Ferrando & Truna)

Divendres 21 a les 20h00

Entrada: 4 € (reserves: comandes@lacasacalba.org / consulta preus per a grups de 10 o més)

JOP2(1200) (foto: Lisa Liibbe)

Sinopsis:

La música d’JOP és una música improvisada, sense cap estructura prèvia. És una música que s’organitza sobre la base de l’escolta atenta del que l’altre fa. Escoltar atentament exigeix estar situat de ple en l’instant present, deixant de banda qualsevol apunt de finalitat o qualsevol evocació o record. Escoltar atentament conté la capacitat d’escolta de la pròpia pulsió interna. Però per a improvisar no és suficient amb saber escoltar. Cal construir a l’instant, sobre la base de l’escolta de l’altre, la teva pròpia grafia o la teva pròpia estructura, amb capacitat per articular-se amb la forma proposada per l’altre, sense tapar ni ofegar en cap moment. Kandinsky deia que la improvisació es relacionava amb la interioritat i amb l’espontaneïtat. Tant una com l’altra són aquí precises. La primera facilita la troballa, mentre que la segona proveeix construccions plenes de sorpresa i de sorpresa.

 

Març 2014

Carlos Carrasco & Àlvar Carpi presenten Musicografies

Divendres 7 a les 20h00

Entrada: 5 € (reserves: comandes@lacasacalba.org / consulta preus per a grups de 10 o més)

carles-alvar-33(1200)

(foto: Puig Carrasco)

Sinopsis:

El duet instrumental format per Carlos Carrasco i Àlvar Carpi presenta l’espectacle Musicografies. Així ho explica el propi Carrasco: “ Dues guitarres parlant per a contar coses. No pot ser. Millor dues guitarres parlant per a descriure coses. Tampoc, s’ajusta. Dues guitarres parlant per a trasmetre coses. Millor, però allò de coses no quadra. La idea seria dues guitarres parlant d’emocions. Això és! Dues guitarres intentant congelar moments, fotografiarlos, deixar-los en el aire perquè la imaginació els faça reals”.

 

Abril 2014

Soledad Vélez & Pablo Maronda

Divendres 4 a les 20h00

Entrada: 5 € (reserves: comandes@lacasacalba.org / consulta preus per a grups de 10 o més)

 SOLEDAD VÉLEZ 01 promo Foto Pau Monteagudo(1200)marondapromomonte(1200)

(foto S. Vélez: Pau Monteagudo)

Sinopsis: 

Soledad Vélez i Pablo Maronda uneixen talents en un tour de force excepcional, acústic i intens, en el que desgranaran en cru, sense trucs ni artificis, part del repertori de cadascun d’ells, però amb alguna sorpresa conjunta feta per a l’ocasió. T’ho vas a perdre?

 

Maig 2014

Hugo Mas & Arthur Caravan presenten Wegener

Divendres 16 a les 20h00

Entrada: 6 € (reserves: comandes@lacasacalba.org / consulta preus per a grups de 10 o més)

IMG_8441ok(1200)

(foto: Iglú Estudi Creatiu)

Sinopsis:

El nou disc d’Hugo Mas & Arthur Caravan pren el nom del precursor de la geofísica, Alfred Wegener, que va proposar, en 1912, la teoría de la deriva continental.
Es tracta d’un disc ple de metàfores que ret homentage a la ciència i a la literatura. Un viatge al centre de la Terra, com el que intuïren sismòlegs com Víctor Conrad, Beno Gutemberg o Inge Lehmann; com el que va emprendre Otto Lidenbrock a la novel·la de Jules Verne; o potser com el que Llewellyn Drury narra a la lisèrgica Etidorpha de John Uri Lloyd. El Wegener d’Arthur Mas suposa, en últim terme, davallar a les misèries i les esperances del propi ésser humà.

Organitza, lacasacalba.org