N’Entönio i ses pegellides és el nom de la formació que encapçala Antoni Torres. I Les finestres és el seu primer disc, un EP llarg o un LP curt, tot depen de com mires el got. Per posar antecedents, Antoni va ser part dels Oliva trencada, des del 2010 al 2013. També va gravar un disc amb el grup eivissenc Fameliars. En 2012 va tornar a Eivissa. El primer any se’l va passar pràcticament mirant la mar, però després va decidir muntar amb un amic un projecte musical sense massa pretensions. El projecte no va sobreviure però les cançons sí, i ara prenen forma física a través d’aquestes finestres. Ara sí, amb l’ajut d’altres amics, en Michael Mesquida i Pep Toni Ferrer, tots dos membres actius d’Oliva trencada, han arranjat, enregistrat i produit aquest artefacte que ara vos presentem.

Les finestres tracta d’ajuntar acords, lletres i arranjaments amb una intenció clarament pop -molt mediterrani, un poc galàctic- amb gotes de folk. Alguna cosa de Bon Iver, el Syd Barret més oníric, però també de Beach House. Tanmateix, quelcom des de dintre del mar ha cridat que la seva música recorda a Quimi Portet.

El sol, la nit, la mar, la soledat, un paisatge evocador, amb contacte amb la natura però al mateix temps en contraposició al turisme que invadeix les illes, i no necessàriament des d’una perspectiva negativa, sinó més be agredolça. El sentiment que s’evoca a M’esborri de totes, és com l’esperit del disc: fora mons virtuals, endavant amb l’aire fresc i el contacte carnal i emocional.

Música expressiva que transmet quelcom lligat a imatges i ambients. Històries que, des de diferents perspectives temporals -el passat, el present, el futur-, tenen un espai comú, un habitacle on s’hi projecten somnis, records de la infantesa, noves expectatives de futur, a vegades amb sentit de l’humor a vegades amb mala llet. No hi ha un missatge final concret però les seves paraules s’enfilen pel camí amb una clara intenció: captivar-nos.

Crèdits
Gravat, produït i mesclat a Estudi Favela per Michael Mesquida i Pep Toni Ferrer.
Masteritzat a Urban Estudios per Rafa Rigo.
Disseny de Juanjo Ribas basat en els quadres de Vicent Calbet.

Formació
Toni Torres
Michael Mesquida
Pep Toni Ferrer

Descarregar dossier d’artista
Descarregar dossier d’artista (castellano)
Descarregar fotos

Bandcamp Les finestres