Del 3 de febrer al 3 de març

VENDA D’ENTRADES
OneTwoTix i Teatre del Raval de Gandia, obert matins i dies de funció.

Abonaments per als 4 dies:
20 € anticipada / 25 € dies de festival
Descomptes: 20 % per als alumnes de la Universitat Politècnica de València.

——

Aquesta trobada cultural convoca cada any un ventall en miniatura del que s’està coent en relació a les músiques tranquil·les les quals no se solen programar a grans festivals.

La setena edició del festival es presenta com una proposta acollidora que es desplegarà durant quatre caps de setmana convertint-se en l’hivern musical del Teatre del Raval de Gandia, en proposar diferents estils.

En aquest sentit, com a novetat, s’inclou una doble sessió de música clàssica i la projecció d’un documental creat pel segell català G3G Records, exemple d’autogestió i tenacitat i que comptarà amb la presència d’un dels seus fundadors així com amb els mateixos directors del documental.

Dissabte 3 de febrer, 19h00
Festival HOSTES (POP)
Adults: 10-12 €; Menors d’edat 5 €

Jornada POP del Festival amb Óscar Briz (l’Alcúdia), que ens acompanyarà en format trio per acostar-nos Entre llums i ombres, eixes que ens caracteritzen a tots i que cadascú tria el camí pel qual es decantarà. Amb exuberància des de l’austeritat, així vindrà Júlia (Alcoi) amb el seu segon treball, Pròxima B, una col·lecció que se submergeix en paisatges sintètics i mantres electrònics amb guitarres i veus; Mireia Vilar (València) vindrà amb les seues històries imaginades tenyides de realisme màgic que han pres la forma de Madre SalvajeJo Jet i Maria Ribot (Manresa), amb el seu directe sensible, emocionant i autèntic a guitarra i veus, amb una proposta tècnicament senzilla i una posada en escena cuidada al detall, sensible i transformadora que destaca per la seua proximitat.

Òscar Briz trio: Sílvia Martí, bateria; Nacho Villanueva, baix elèctric i Òscar Briz, guitarra acústica i veu.
Júlia: Estela Tormo i Lídia Vila.
Mireia Vilar: Veu i composicions.
Jo Jet i Maria Ribot: Jordi Jet Serra Morales, guitarra i veu i Maria Ribot Farrés, veu.
Dissabte 10 de febrer, 19h00
Festival HOSTES (CLÀSSICA) 
Adults: 8-10 €; Menors d’edat 5 €
Arriba la jornada clàssica d’HOSTES amb la proposta del Duet Sintagma (Mallorca), que es defineix com una espècie d’energia que vol transmetre’s i fluir arreu del nostre territori, per portar-ne la paraula i la música amb l’afany que els mou: l’estima per la cultura. I ho fan a través del piano, un dels instruments més populars arreu del món, barrejant-lo amb la tuba, una gran desconeguda, generant unes sonoritats que atrauen l’atenció del públic ja des del seu propi concepte: la raresa; per la seua banda, el duet Voicello (Manacor) aporta un nou concert-espectacle musical que ens convida a fer un viatge per la música clàssica i altres gèneres. Tot amb una magnífica posada en escena de llums i efectes audiovisuals amb la finalitat d’aproximar la música clàssica a tots els públics.
 
Duet Sintagma: Francis Blanes, piano i Àngel Torres, tuba.
Voicello: Carme Garí, soprano i Gabriel Fiol, violoncel.
Dissabte 24 de febrer, 17h00
Festival HOSTES (DOCUMENTA(‘)T
Documental Poder mirar als ulls. Entrada: 3 €. Gratuït amb l’entrada al concert de després: Hostes Cabaret.

Amb la participació dels directors del documental, Toti Garcia i Nessim Castaño i Gat, un dels fundadors del segell G3G Records.

Guió: Toti García, Clara Rodríguez i Nessim Castaño. Direcció:Toti García, Nessim Castaño. Durada: 83 min.

Al Teatre del Raval engeguem un nou cicle de cinema documental que tindrà lloc una vegada al trimestre i arranquem en el marc del festival HOSTES amb un film que parla sobre la música, un bell poema de curiositat, continuïtat, autogestió i tenacitat: 25 anys de música i cultura a Barcelona concentrats en un film documental sobre el segell G3G Records, un segell que és una estranya família i que recorre l’escena ‘experimental informal’ barcelonina, el punk ocult d’una avantguarda sense fums. De Macromassa, Radio P.I.C.A., New Buildings i El Hombre de Pekín a Cabo San Roque, Pascal Comelade, Lydia Lunch i Miguel Poveda.

Dissabte 24 de febrer, 19h00
Festival HOSTES (CABARET) 
Adults: 8 – 10 €; Menors d’edat 5 €

Per a la sessió cabaretera del festival HOSTES comptarem amb el grup transeuropeu Gran Teatro Amaro format per quatre membres a finals dels anys 80 i que començaren tocant en el carrer i en bars de la manera més pura, sense cap micròfon o amplificador. Cantant en múltiples idiomes i prenent diverses influències musicals, van trobar el seu propi i únic estil de compondre i d’actuar entre l’avantguarda i la bohèmia i que encara els acompanya. L’altra part de les varietés vindrà de casa nostra amb La Petita Orquestra Peiotaire, divertida i atrevida formació totalment acústica, que revisita i actualitza peces del cançoner popular galacticovalencià barrejades amb les tonades més jogasseres de la banda de la Valldigna. Tot açò en un espectacle amb clara vocació interactiva i posada en escena teatral.

Gran Teatro Amaro (Barcelona-Holanda): Robert van der Tol – veu, guitarresukelele, llaüt, banjo, piano; Mischa Kool – contrabaix, serra musical, veu; Panc Daalder – percussions, marimba, piano, piano de joguet, melòdica, glockenspiel; Gat – percussió, mandolina russa, objectes i veu.La POP. Petita Orquestra Peiotaire (La Valldigna): Francesc Burgos: veu, guitarra i guitarróGerard Vercher: acordió, melòdica i joguines; Hugo Canet: percussió i saxòfon; Tonete Puerto: contrabaix.

Dissabte 24 de febrer, 19h00
Festival Hostes (SWING) 
Adults: 8 €; Menors d’edat 5 €

Darrera jornada d’HOSTES dedicada al jazz amb els andalusos O Sister! (Sevilla), un grup de swing que recrea l’edat d’or del jazz vocal, la música popular dels anys 20 i 30 a Amèrica del Nord. Formada en 2008 amb un trio de veus i guitarra, posteriorment aconsegueixen la seua composició actual, a la qual s’afegeixen contrabaix i bateria, accentuant el pes rítmic d’un tipus de música animada i propícia per al ball, atractiva tant per a afeccionats al jazz com per al públic no tan familiaritzat amb aquest gènere. Així que tots a ballar!

O Sister! (Sevilla): Paula Padilla, contralt; Helena Amado, soprano; Marcos Padilla, tenor; Matías Comino, guitarra; Camilo Bosso, contrabaix i Pablo Cabra, bateria.

Concert Girando Por Salas – INAEM