barcelona-escenari-octubre

L’Octubre CCC acull per quarta vegada el cicle  Barcelona Escenari, iniciativa que porta a València alguns dels projectes més interessants i arriscats en els camps de la música (i del cinema) que es couen per Barcelona i que resulten difícils de veure fora dels seus carrers, dels seus cinemes o de les seus sales de concerts. Programat per LaCasaCalba i amb el suport de l’Institut de Cultura de Barcelona, aquesta quarta edició portarà a la nostra sala algunes de les millors propostes musicals del moment:

Dijous 29 d’octubre a les 20.00h:
Pi de la Serra presenta QuicoLabora (cançó i blues)
Entrada: 10 €

Amb un repertori molt excepcional, Quico Pi de la Serra, presenta l’espectacle QuicoLabora, acompanyat d’un dels màxims exponents del blues barceloní, Amadeu Casas. Aquests músics es reuneixen per a consolidar una proposta que puga ser una expressió diferent dintre del món de la cançó i el blues a Catalunya, presentant un repertori compost de algunes de les cançons més emblemàtiques de Pi de la Serra, fetes en èpoques difícils, així com també una sèrie de blues.

Quico Pi de la Serra. Foto Virginia Samayoa
Foto: Virginia Samayoa

Dijous 19 de novembre a les 20.00h:
Versonautas presenten El banquet de les paraules (poesia musicada)
Entrada lliure

Versonautas és un projecte de música i poesia pilotat per dos navegants, Roqui Albero (trompetista i rapsoda) i Ana Sanhauja (pianista) que van a la deriva deliberadament posant rumb cap a un univers sonor de mots, melodies, ritmes i contrapunts imprevisibles amb un estil únic i fresc que emociona i diverteix a l’audiència més diversa. Es tracta d’El banquet de les paraules, un viatge per la poesia de V. A. Estellés, M. Hernández, J.V. Foix i F. G. lorca, entre d’altres, amanida amb músiques que van des del swing i el blues fins a ritmes cubans i sud-americans, com ara el tango, el danzon o la zamba.

LASUCURLAL-981

Divendres 4 de desembre a les 20.00h:
Pepino Pascual presenta Souvenir Orquestra (música insòlita)
Entrada: 6 €

Souvenir Orquestra és un espectacle “solo” a càrrec de Pepino Pascual (col·laborador habitual de Pascal Comelade, La Troba King-Fu…) amb l’ajut d’un munt d’instruments de diferents tipus i procedències, així com de la col·laboració del públic. Les sonoritats de Souvenir Orquestra tenen la força de l’evocació. L’evocació d’un so ancestral (una banya, l’aigua, un tro, una cargola…); d’un so de la terra (xirimies, kalimbes, panderos…); i d’una època (cançons i danses tradicionals, hits d’estiu…). Un passeig per laberints de colors, d’emocions, de records i nous paisatges.

Pepino_Pascual_web

Divendres 18 de desembre a les 20.00h:
David Pastor & Bu Roots presenten New Tunes & Old Tunes (jazz i blues)
Entrada: 10 €

Trio liderat pel trompetista David Pastor amb José Luis Guart al piano elèctric, orgue i teclats i Toni Pagès a la bateria i laptop. En aquestes noves arrels trobem una descàrrega de jazz i groove en la que Pastor desplega amb maestria tot el seu talent, tot i considerant la música que li ha influenciat durant la seva vida (blues, peces llatines, brasileres, pop-rock…), sempre en clau de jazz.

DavidPastor_web