Aquest mes de novembre encetem una nova col·laboració amb l’Associació de Jubilats i Pensionistes de la Safor, per oferir una programació de cinema diversa, en obert, d’entrada lliure i amb temàtiques seleccionades pels usuaris i usuàries del col·lectiu, com ara, les experiències d’amor en persones grans, la resistència col·lectiva davant les crisis econòmiques i els desnonaments o el valor de l’amistat durant totes les etapes de la vida.

Així, el calendari del ‘Cinema Gran’ comenca el dijous 09 de novembre amb la pel·lícula Y LLOVIERON PÁJAROS de Louise Archambault (2019), que es projectarà al Teatre del Raval a les 19h00. La segona projecció serà ‘DEL ROSA AL AMARILLO’ de Manuel Summers (1963), el dijous 11 de gener i la tercera serà EN LOS MÁRGENES’ de Juan Diego Botto (2022), el dijous 07 de març. Per finalitzar, el dia 15 de maig es projectarà el filme TRUMAN’ de Cesc Gay (2015).

Y LLOVIERON PÁJAROS de Louise Archambault (2019)

Dijous 09 de novembre, 19h00

La directora adapta la novel·la de Jocelyne Saucier amb una força i humanitat incomparables, per a reivindicar que l’amor i el desig de llibertat no tenen edat.

La pel·lícula, guanyadora en el Festival de Toronto i en el Festival de Cine de Mérida, narra la història de tres persones grans que decidixen retirar-se del món i viure en els boscos del Canadà. Al mateix temps, el començament d’un gran incendi i l’arribada de dos visitants fan que brolle entre ells una història extraordinària.

Tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=U5C8X3JkSaE

DEL ROSA AL AMARILLO de Manuel Summers (1963)

Dijous 11 de gener, 18h00

Òpera prima del cineasta Manuel Summers, reconegut pels seus romanços, que va guanyar la Concha de Plata al Festival de San Sebastián.

Dues històries d’amor en dues etapes de la vida: la rosa és la de dos xiquets de 12 i 13 anys, Guillermo i Margarita, que viuen amb timidesa i emoció el seu primer romanç, i la groga relata com una parella de persones grans, Valentín i Josefa, s’estimen en silenci en l’asil on viuen.

EN LOS MÁRGENES de Juan Diego Botto (2022)

Dijous 07 de març, 18h00

Una pel·lícula sobre la família, l’amor i la solidaritat. El compte enrere de tres personatges amb històries entrellaçades que intenten sobreviure a 24 hores claus que poden canviar per sempre el curs de les seues vides.

Guanyadora de 5 Premios Goya, En Los Márgenes mostra el drama dels desnonaments a Espanya i les maneres d’organitzar la resistència de manera col·lectiva, posant com a exemple les assemblees de la PAH -Plataforma d’Afectats per la Hipoteca- i la defensa del dret a l’habitatge.

Tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=Ff5tHV2v90c

TRUMAN de Cesc Gay (2015)

Dijous 16 de maig, 18h00

Julián rep la visita inesperada del seu amic Tomás que viu a Canadà. Els dos amics al costat de Truman, el seu gos fidel, compartiran al llarg de quatre dies, moments emotius i sorprenents, provocats per la difícil situació que està travessant Julián.

La pel·lícula més íntima i tendra de Cesc Gay, una commovedora comèdia dramàtica mereixedora de 5 premis Goya, incloent-hi a Millor Pel·lícula, Millor Director i Millor Actor (Ricardo Darín).

Tràiler:

https://www.youtube.com/watch?v=czaA6yRbass