L’entitat cultural de la Safor ofereix aquesta alternativa en suport als artistes en temps difícils per a la cultura

Totes tres propostes tindran lloc a les 20h en obert, gratuïtament, a través del Youtube Live de LaCasaCalbaamb la modalitat de taquilla inversa, amb la qual cosa es permet als espectadors pagar el preu que consideren pel que estan veient.

Canal YOUTUBE LaCasaCalba:: https://www.youtube.com/channel/UCNXvXSa1K_Rog_eWh9qhzVA

LaCasaCalba arranca el nou any amb la tercera edició del cicle ‘Electrodomèstica’ de música en streaming, que correrà a càrrec dels guitarristes valencians Peter Gun, Ramon Godes i Sandra Monfort fent sonar les seues cordes per a tots aquells que estan a l’altre costat de la pantalla. 

El tercer cicle d’aquest projecte singular, que es desenvoluparà mensualment, començarà el primer dijous de l’any 2021, el 7 de gener, amb el músic Peter Gun (Pere Peiró), guitarrista valencià, llicenciat en Jazz Studies/Performance en el Conservatori Superior de Música “Joaquín Rodrigo” de València. Pel seu peculiar estil guitarrístic i la seua inconfusible veu, amb reminiscències dels pioners del blues i del jazz afroamericà, és actualment un dels màxims exponents de la música negra feta a València. A més a més, és el director de l’escola de música Russafa Musical, especialitzada a formar músics de jazz, blues i swing.

El dijous 4 de febrer, serà el torn de Ramon Godes. Nascut a Castelló en el si d’una família de músics i melòmans, és un compositor i guitarrista amb quasi 40 anys de trajectòria professional a la seua esquena. Entre projectes propis i col·laboracions, el seu nom apareix en els crèdits de més de mig centenar de discos. Dues constants han definit, al llarg dels anys, la seua música: la reivindicació de les arrels mediterrànies i llatines i l’interès per la improvisació lliure i l’experimentació. Les composicions de Ramon Godes, interpretades només amb una guitarra acústica, amb tota la seua càrrega poètica i el seu sentit de l’aventura, transporta la música de la seua terra mediterrània a un nou i màgic univers d’impactant bellesa primitiva.

Aquest tercer cicle conclourà el dijous 4 de març, amb l’actuació de la jove guitarrista Sandra Monfort. Nascuda a Pedreguer (Marina Alta), es va formar en l’Escola Superior de Música de Catalunya, en l’especialitat de guitarra en l’àmbit de música clàssica i contemporània. A més a més, amplià els seus coneixements rebent classes i masterclass impartides per reconeguts professors en música clàssica, moderna, flamenc i música valenciana i del món. És la llavor valenciana que conforma el grup musical Marala, especialitzat en música d’arrels tradicionals des d’una nova visió i centrant-se en la polifonia. El seu disc debut, A trenc d’alba, ha estat reconegut amb el Premi Ovidi Montllor al millor disc de Folk 2020, i amb el Premi Carles Santos, al millor disc de música tradicional 2020. A Electrodomèstica presentarà el seu projecte personal, amb el qual vol reivindicar l’arrel i la tradició d’ací, musicar poetes i poetesses d’ací, fer homenatges al poble i als artistes valencians. Un treball discogràfic en solitari amb una alta càrrega de creativitat guitarrística i la cançó d’autor per bandera.