El dissabte 5 de setembre la Platja de Tavernes de la Valldigna acollirà Sona Baixet Fest(a), un projecte conjunt de LaCasaCalba i l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna que ve desenvolupant-se des de fa 4 anys en la costa vallera per acomiadar el període estiuenc a ritme de música i art. La situació actual de crisi sanitària ha obligat l’organització a ajustar el seu desenvolupament tot seguint les directrius sanitàries del moment. 

El principal canvi que patirà enguany aquesta festa serà la nova ubicació, passant a celebrar-se al Parc del Llac en compte de a l’Avinguda de la Marina, on ha tingut lloc en les tres edicions precedents. D’altra banda, el cartell ha hagut de reduir algunes de les activitats previstes però tot i això, des de l’organització del festival,afirma Francesc Burgos (LaCasaCalba), <<teníem clar que es realitzaria el festival en la mesura de les possibilitats del moment perquè la cultura ens pot acompanyar de moltes maneres, no solament amb grans espectacles i multituds. Nosaltres hem demostrat que la cultura segura és possible i estem convençuts que és, si més no, necessària>>. 

La programació d’enguany, que es pot consultar a la pàgina web www.sonabaixet.com, comptarà amb tres actuacions que començaran a les 19h00 de la vesprada amb la formació Pim, Pam integrada per Sílvia Martía la bateria i veu i Mamen Bautista com a guitarra, veu, baixista i compositora. Les intèrprets presenten un concert per a públic familiar amb cançons originals que parlen de temàtiques diferents que faran cantar, ballar, percutir, jugar i gaudir amb la música als més menuts de la casa. A partir de les 20h00 es podrà veure a la formació Rondaballs amb la narradora oral Almudena Francés i el músic Lluc Llorenç per narrar històries cantades inspirades en el nostre entorn, on els protagonistes són les veïnes i veïns de qualsevol poble amb les seues tasques quotidianes, que encara que més mecanitzades, no són molt diferents a les que feien abans. Al seu espectacle Cantar, escoltar, ballar també hi haurà lloc per als embarbussaments i les endevinalles celebrant així tota una festa de la paraula i el ball, elements fonamentals de la nostra tradició. Finalitzarà les actuacions de la vesprada el Mag Rubén Aparisi a partir de les 21h00. I és que aquest polifacètic mag valencià és ja un dels veterans de les festes baixetes i sempre ens sorprèn amb els seus shows plens d’ingeni i humor aptes per a menuts i grans. 

El fil conductor del festival, com d’habitud, vindrà de la mà d’El Triangulista, peculiar personatge creat per Francesc Burgos qui donarà pas a cada actuació amb la minidisco que arrancarà a les 18h30

La part artística del festival es realitzarà als tallers d’art conduits per l’artista de capçalera de LaCasaCalba, Pepa Castillo que, juntament amb monitors i monitores, acompanyaran els més menuts a desenvolupar la seua creativitat. 

A conseqüència de la nova normalitat que transitem, els tallers d’art es desenvoluparan per torns en quatre franges horàries de 30 minuts, que començaran a les 19h00 de la vesprada i tindran un aforament de 20 persones. Per assistir, cal inscriure’s prèviament en la carpa d’informació ubicada en la zona d’accés al festival. S’han d’inscriure totes les persones participants a partir de 3 anys. Des de l’organització del festival s’ha previst procedir a la neteja i desinfecció dels espais i materials emprats pels assistents per evitar el risc de contagi. Per a això, se sumarà també el binomi humorístic Pare i fill que vetllaran pel manteniment de la distància social i la higiene de mans durant l’esdeveniment.

Igualment, per accedir a les actuacions de l’escenari cal inscriure’s al formulari que es pot trobar a la mateixa pàgina web del festival donat que l’accés compta amb un aforament limitat, per complir amb la normativa Covid-19. A més, per accedir al recinte, serà obligatori l’ús de mascareta. 

També, com que el festival té lloc a l’aire lliure, es recomana portar gorra i protecció solar. Tanmateix a l’espai ubicat al Parc del Llac es disposarà d’un punt de gastroespai amb begudes i aliments. 

Més informació: www.sonabaixet.com