Setena edició

La programació del seté Pop al Carrer es presentà divendres 20 de maig al corral de LaCasaCalba (Tavernes de la Valldigna) amb la magnífica actuació del grup catalanoholandés Il Gran Teatro Amaro.


Il Gran Teatro Amaro (Fot. / Santi Tormos)

En la setena edició donàrem un tomb al festival, proposant, per una banda, un canvi d’escenari: del Passeig dels Tarongers a la Plaça Palmeretes, a fi de convertir-lo en “El festival més petit del món!”. Aquest fou el lema del Pop al Carrer 2011. Programàrem així formacions de petit format i també espectacles adreçats als més menuts i al públic familiar en general. Altrament, plantejàrem una ampliació de la seua durada, passant ja a ser un festival de cap de setmana: divendres 15 i dissabte 16 de juliol.

A nivell estètic, però, continuàrem per la senda oberta en l’edició anterior, tot i oferint també una proposta de folk autòcton, i un espectacle de caire experimental.


Cartell (Disseny / Raúl Ferrís)

Divendres, 15 de juliol

Poesia, experiment i rock.

SALTAMARTÍ [poesia musicada, Mallorca]
Pep Toni Ferrer, des de Mallorca, musicà una col·lecció de poemes brossians. Tot molt experimental, mitjançant loops creats in situ i samplers extrets directament del YouTube. A més a més, el directe s’acompanyà de videoprojeccions.
myspace Saltamartí


Saltamartí (Fot. / Santi Tormos)

L’ATELIER [pop de cambra, Menorca]
Aquest duet menorquí presentà el seu primer treball discogràfic, Focs aquàtics, en què mesclen el pop acústic de línia clara, pràcticament cristal·lina, amb elements de la música clàssica i l’electrònica. Tot adobat amb un soll poètic de rondalla menorquina.
myspace L’Atelier


L’Atelier (Fot. / Santi Tormos)

LE PETIT RAMON EXPERIMENTA 3 [rock d’autor, Barcelona]
Formació barcelonina encapçalada per Ramon Faura, una sort de rocker existencialista, qui es fa acompanyar d’Elvira Rimbau, al violoncel, i Xavi Tasies a les percussions. Escudellà el seu Brou calent.
myspace Le Petit Ramon Experimenta 3


Le Petit Ramon Experimenta 3 (Fot. / Santi Tormos)

Presentacions a cura de Josep Enric Grau, mitjançant MÍNIMA FM, la ràdio més cool de la cortornà.


Connexió en directe amb J. E. Grau des de Montitxelvo (Fot. / Santi Tormos)

Dissabte, 16 de juliol

Cançó, folk i música de ball per a tots els públics.

MIQUEL GIL [folk, Catarroja]
Qui ha estat un dels fundadors d’Al Tall, és hui el principal renovador del folk valencià. Combina tradició i innovació, sobretot pel compromís de musicar els nostres poetes contemporanis.
A més a més, en l’any 2011 publicà nou disc: Per marcianes, amb adaptacions de cançons tradicionals i de versos d’autors com Enric Cassasses o Enric Monforte, el qual presentà en el festival.
myspace Miquel Gil


Miquel Gil (Fot. / Santi Tormos)

ÒSCAR BRIZ [pop d’autor, l’Alcúdia]
El cantautor de l’Alcúdia edità l’any 2010 un disc, L’estiu, completament acústic. Tragué, així mateix, nova pell, pell d’allò íntim, íntim lluminós. Va tancar l’any amb el Premi a la Música de la Cartelera de Levante-EMV, el guardó Terra i Cultura al millor poema musicat de la temporada, i com a cirereta, Millor disc valencià de l’any segons la revista especialitzada MondoSonoro i 9é millor disc de l’any al parer de la catalana Enderrock.
myspace Òscar Briz


Òscar Briz (Fot. / Santi Tormos)

LA POP, PETITA ORQUESTRA PEIOTAIRE [cançó-folk, la Valldigna]
Tres agronautes d’Amanida Peiot (Francesc Burgos, Hugo Canet i Gerard Vercher) s’acomboien amb el contrabaixista Xavi Alaman (Carraixet, Aljub, Òscar Briz…) per tal de rodar aquesta bogeria totalment acústica, que revisita i actualitza peces del cançoner popular galacticovalencià (que és com dir galaicoportugués) barrejades amb les tonades més jogasseres de la banda de la Valldigna. Espectacle per a xiquets i majors, amb vocació interactiva i posada en escena teatral.
facebook La POP


La POP (Fot. / Santi Tormos)

JOSEP ENRIC GRAU [poegrafista, la Valldigna]
L’artista valler ens regalà Poegrafies de veu i cabàs, un espectacle transgenèric que recorre les relacions que hi ha entre els objectes i els llenguatges i entre el públic i les obres.
Josep Enric Grau


Josep Enric Grau (Fot. / Santi Tormos)


Atretzzo, Josep Enric Grau (Fot. / Santi Tormos)