RRRR! Festival es presenta com una iniciativa lúdica i participativa que convida a la conscienciació mediambiental també des de l’àmbit escolar

El Teatre del Raval de Gandia serà la seu de RRRR! Festival. Art i reciclatge que tindrà lloc del 12 al 29 de maig i que està organitzat per LaCasaCalba amb el suport de l’Ajuntament de Gandia. L’objectiu és incidir en la presa de consciència sobre la problemàtica ambiental en relació a la generació i gestió de residus. Emprant el joc i l’experimentació sensorial com a eines, aquest projecte utilitza l’art des d’una perspectiva lúdica i participativa emprenent accions com la intervenció artística del Teatre del Raval a mans del performer sonor argentí Ángel Di Stefano qui, mitjançant màquines i artefactes sonors construïts per ell mateixa amb materials reciclats, donarà pas a la vessant provocadora de l’art per a tots aquells que vullguen experimentar en primera persona.
‘L’art és una ferramenta bàsica per al canvi social- afirma Francesc Burgos, gerent de LaCasaCalba, actual gestora del Teatre del Raval, que presenta aquest novedós projecte amb la idea de convidar anualment a un/a artista plàstic i/o sonor per desenvolupar una intervenció de reciclatge des d’on es ramificaran la resta d’accions programades. ‘Prenent com a referència el Dia Mundial del Reciclatge, que se celebra el 17 de maig, pretenem treballar durant tres setmanes oferint diverses activitats i actuacions al voltant del concepte de reciclatge i d’ací el nom del festival que representa les quatre erres del reciclatge: reduir, reutilitzar, recuperar i reciclar’- afegeix Burgos.
Tres caps de setmana amb el Raval intervingut d’art
La primera edició del festival tindrà lloc al Teatre del Raval amb activitats programades entre setmana a escolars i els caps de setmana per al públic en general. A mode d’exposició interactiva, l’artista argentí Ángel Di Stefano, flautista de formació i inventor sonor de vocació, intervindrà el Teatre del Raval amb la construcció de huit màquines sonores que estaran penjades des de la primera planta del teatre i podran ser accionades pels assistents des del pati de butaques. A més, sobre l’escenari hi haurà disposades també sis màquines sonores més i per la part de darrere, s’habilitarà un passadís que conduirà a instal·lacions cinètiques amb llum negra, les imatges de les quals es projectaran al ciclorama de l’escenari.
 ‘S’elaborarà així un itinerari a mode de circuit que cada cinc minuts anirà avançant des de les files de darrere del pati de butaques fins a la sala amb llum negra. – explica Francesc Burgos – Aquesta intervenció estarà en marxa tant per als escolars com per al públic en general’.
A més, per completar el festival es combinaran altres activitats complementàries a la intervenció del teatre com són la realització d’una actuació musical de reciclatge, diversos tallers creatius i una acció col·lectiva relacionats amb el reciclatge i dirigits pel mateix Ángel Di Stefano així com projeccions cinematogràfiques, xarrades i actuacions teatrals com ara l’espectacle Basurilla, de la companyia asturiana La sonrisa del lagarto.

 

Imprimir