La 16a edició del Festival Desllunat (abans Pop al Carrer) tindrà lloc en una jornada única el pròxim dissabte 18 de juliol a partir de les 20h al Parc del Llac de la Platja de Tavernes de la Valldigna. El Festival es presenta enguany amb un format adaptat a les noves circumstàncies que no deixa de costat el savoir faire que caracteritza l’entitat cultural posant en valor el xicotet format dels seus esdeveniments culturals. 

LaCasaCalba, entitat cultural organitzadora del Festival, anuncia que, donades les circumstàncies d’enguany, encara es reduirà més el seu format, consolidant-se, com sempre s’ha definit, com “l’estival més petit del món”. ‘’Nosaltres, des de fa vora dues dècades i de manera conscient, defugim de les aglomeracions i dels grans formats, posant en escena els criteris de proximitat, diversitat i innovació cultural, que emanen de la pràctica de les teories del desenvolupament sostenible i del decreixement’’ – explica Francesc Burgos, director artístic de LaCasaCalba. – ‘’L’actual situació sembla recolzar la viabilitat d’aquestes xicotetes propostes culturals com les més idònies per a una desescalada cultural tranquil·la i segura, i que marquen el present i el futur del sector musical’’ – conclou Burgos. 

Enguany, a l’escenari situat al parc del Llac de la platja de Tavernes, tots de casa, es donaran cita La POP, Petita Orquestra Peiotaire, per divertir al públic familiar revisant els temes de la tradició musical d’ací i del més enllà enregistrats al seu recentment editat segon disc Vol. 2; Las Libelu, grup musical saforenc que connecta cançons i paisatges sonors amb les veus femenines de Mamen Bautista, Rosana Nácher i LaCris; l’amic de LaCasaCalba Carles Pastor, que remata la gira del seu darrer treball Andròmina al temps que ens avança les seue noves propostes macerades durant el confinament i Òscar Briz, una altre dels grans i bons amics de la casa que vindrà acompanyat de la seua banda per fer un repàs a la seua dilatada carrera musical així com també per avançar nous temes que enregistrarà en breu. 

Se sumarà també el binomi humorístic Pare i fill que vetllaran pel manteniment de la distància social, durant l’esdeveniment. Com de costum, també hi haurà menjar de proximitat i petites grans sorpreses artístiques a la vora de la Mediterrània. 

Per a aquesta edició dins la nova normalitat s’han considerat les mesures higièniques i de prevenció marcades per les autoritats sanitàries davant la Covid19 i és per això que el recinte estarà acotat amb una única entrada pel Passeig dels Tarongers. A més, a l’interior del recinte hi haurà distribuïts diferents punts amb gel hidroalcohòlic i es desinfectaran, després de cada ús, el llocs comuns com les taules, la barra del bar i els wc.