LaCasaCalba ha posat en marxa, a través de la Companyia Sonora, l’últim projecte cultural anomenat PULL&PLAY’, una ambiciosa proposta pensada exclusivament perquè la comunitat sorda s’inicie en el procés creatiu escènic, especialment, amb membres de l’Associació de Persones Sordes de Gandia (ASPESORGA)

‘PULL&PLAY’ és la producció pròpia de l’edició de 2021 del RRRR! Festival d’Art i Reciclatge que organitza LaCasaCalba i ha estat seleccionada en el programa Art for Change de la Fundació La Caixa entre més de 300 propostes d’àmbit estatal i en el programa de Residències Artístiques Graners de Creació. Es tracta d’una mutació artística per tal d’aconseguir un espectacle sonor inclusiu a partir del silenci, les vibracions, els gestos i la creativitat dels propis convidats. 

Les persones sordes treballen en simbiosi amb el col·lectiu artístic Companyia Sonora, format a propòsit d’aquesta nova aventura per l’artista escènic, ambientòleg i activista cultural, Francesc Burgos; Cento Carbó, músic i pedagog; l’inventor i luthier musical de reciclatge, Ángel Di Stéfano; i Ruth Palonés com a directora d’escena.

SOBRE L’ESPECTACLE

El joc creatiu es desenvoluparà a través del so de les màquines sonores construïdes, les quals seran manipulades en diferents etapes, escenes i moviments. Tot açò amb una clara vocació inclusiva, performàtica i interactiva entre els participants. 

‘PULL&PLAY’ busca no sols el gaudi musical i del fet artístic en general sinó també l’apoderament que esdevé amb el procés de creació i la seua efectiva inclusió en l’espectacle resultant. El gest es convertirà en so, el so esdevindrà llum i la llum, moviment. 

La línia constructiva de les màquines sonores de reciclatge està basada en el concepte de “corda que acciona mecanisme que sona”, com el d’una campana, però amb diferents materials i artilugis, els quals abans foren residus o objectes quotidians. El repte està en adaptar-les al món sensorial de les persones sordes i crear dinàmiques al voltant del joc, l’experimentació i la comunicació no-verbal amb les quals s’aconseguisca integrar a tot tipus de públic.  

‘PULL&PLAY’ s’estrenerà durant el 6é RRRR! Festival d’Art i Reciclatge que es durà a terme del 13 al 28 d’octubre al Teatre del Raval de Gandia.

Més informació:

Pull&Play

Graners de Creació – Companyia sonora

LaCasaCalba